Expert återuppstår som e-handlare

2017-01-05 11:43  
Hemelektronikkedjan Expert reser sig ur askan och satsar på e-handel. Foto: TT

Hemelektronikkedjan Expert gör comeback. Börjar på webben: "Det här är något annat än Expert".

Elektronikkedjan Expert försvann från Sverige 2012. Ett drygt år efter Onoffs konkurs blev Expert nästa hemelektronikkedja att fly under den tuffa konkurrensen.

Nu återvänder kedjan till Sverige – men då i en helt ny form.

Redan i våras skrev sajten Computer Sweden om Experts planerade comeback på den svenska marknaden. Det är på webben som man, åtminstone till en början, planerar att återvända till Sverige.

I början av 2017 ska bolaget ha informerat leverantörerna om att e-handeln ska inledas under det första kvartalet.  

– Det är en väldigt försiktig lansering och jag kan bekräfta att den kommer att ske under första halvåret. Vi har planer om att öppna butiker också, men det blir framöver. Nu gör vi som sagt en försiktig lansering, säger Experts koncernchef Ronny Blomseth till Computer Sweden.

Expert äger domännamnet Power.se och enligt Ronny Blomseth är det namnet Power som kommer att användas vid nylanseringen.

– Vi har etablerat Power i Finland och Danmark. Nu ska vi etablera det i Sverige. Det här är något annat än Expert. Det här är snarare en elektronikkedja av samma sort som Elgiganten och Media Markt, säger Ronny Blomseth till sajten.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt