Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Elin Lanto får rätt till skadestånd

Publicerad: 14 mars 2017, 15:47
Uppdaterad: 15 mars 2017, 07:31

Elin Lanto har tidigare haft ett tvåårigt avtal med Depend cosmetics.

Sminkföretaget Depend cosmetics anklagas för att ha använt bilder på artisten Elin Lanto i reklam för smink - efter att modellkontraktet löpt ut. Nu har företaget dömts att betala skadestånd efter en tredskodom.


Sminkföretaget har tidigare haft ett tvåårigt avtal med popsångaren och modellen Elin Lanto, som har stämt dem för att de ska ha fortsatt att använda bilderna i sin marknadsföring efter att avtalet löpte ut, i oktober förra året.

Bland annat ska bilderna ha använts i produktfoldrar på Åhléns och i sminkföretagets sociala kanaler.

Nu ska Depend cosmetics betala 140 000 kronor i skadestånd till artisten, efter en tredskodom i Halmstad tingsrätt. Bolaget har nämligen inte svarat på stämningen i tid.

Advokaten som företräder bolaget säger till Dagens Media att ett svar nu har skickats in och att tingsrätten sannolikt kommer att ta upp målet på nytt genom så kallad återvinning.

Depend cosmetics är marknadsledande inom nagelvårdsprodukter och finns hos stora kedjor som H&M, Åhléns och Lindex. De ska enligt tredskodomen även också betala Elin Lantos rättegångskonstnader på 50 000 kronor.

Mathias Asplund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News