Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Edward Snowden till Guldnyckeln

Publicerad: 12 december 2016, 08:57
Uppdaterad: 12 december 2016, 09:09

Visselblåsaren och tidigare CIA-anställde Edward Snowden talar på Guldnyckeln 2017 via länk från Ryssland om ”hur massövervakningen påverkar våra demokratiska och mänskliga rättigheter”.


Ämnen i artikeln:

GuldnyckelnSwedma

I juni 2013 läckte Edward Snowden tusentals topphemliga dokument som avslöjade amerikanska myndigheters övervakning av sina medborgare.

Dokumenten visade bland annat hur amerikanska regeringen tvingat ett telekomföretag att lämna över telefonlistor från miljontals amerikaner, samt hur NSA fick direkt tillgång till data från bland annat Google, Facebook och Apple.

Efter skandalen briserat i internationella medier flydde Snowden till Moskva, via Hong Kong, jagad av amerikanska myndigheter. Kvar på Hawaii fanns familj och flickvän.

– Jag är redo att offra allt detta, eftersom jag inte med gott samvete kan tillåta att USA:s myndigheter krossar privatlivet, friheten på nätet och grundläggande friheter för människor världen över med det massiva övervakningsmaskineri som man bygger upp i hemlighet, förklarade han.

På Guldnyckeln, den 22 mars 2017, finns Edward Snowden med via länk från Ryssland.  I sin föreläsning undersöker han de senaste säkerhetshoten och den digitala övervakningen av privatlivet.

Guldnyckeln 2017

Guldnyckeln är ett årligt återkommande arrangemang som består dels av en inspirationsdag, dels av en galakväll med stor prisutdelning. Ansvariga för arrangemanget Guldnyckeln är SWEDMA. En bransch- och intresseförening för alla företag och organisationer som arbetar med direktmarknadsföring. År 2017 firar arrangemanget 35 år.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GuldnyckelnSwedma

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.