söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Designstudenter i Kenya illustrerar Zoégas julkaffe

Publicerad: 28 april 2016, 05:45
Uppdaterad: 27 april 2016, 16:11

Som en del i Zoégas omfattande hållbarhetsarbete i Östafrika erbjuds 14 studenter på University of Nairobi chansen att illustrera Zoégas julkaffe. Vinnaren får en betald praktikplats på reklambyrå.

Ämnen i artikeln:

Zoegas

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Tredje- och fjärdeårseleverna på grundutbildningen i konst och design har förutom chansen att få sin illustration av det moderna Afrika producerad, också möjlighet att vinna en betald praktik på den internationella reklambyrån Ogilvy & Mather i Nairobi.

Även andra- och tredjepristagarna får en betald praktik på byrån.

– Tävlingen är en förlängning av våra olika projekt i Kenya med fokus på att engagera fler kvinnor och unga inom kaffeodling. Alla behövs för att säkra kaffets framtid. Det känns därför viktigt att kunna bidra med chansen att få se sin egen design bli verklighet och satt i produktion. För oss är det mer genuint att de Kenyanska studenterna kan illustrera hur de uppfattar det moderna Afrika. Samtidigt som vi stödjer de kvinnliga studenternas utveckling tar vi även del av deras kompetens, säger Cathrine Ossborn, marknadschef på Zoégas i ett pressmeddelande.

Zoégas kaffebönor odlas i Östafrika, där Zoégas investerar i flera hållbarhetsprojekt för att säkra framtidens kaffe. Projekten fokuserar på att hjälpa kaffebönderna att öka sina inkomster på ett hållbart sätt, eftersom utbudet av ansvarsfullt odlade kaffebönor minskar samtidigt som efterfrågan ökar.

− 50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen är kvinnor, men bara fem procent har ledande befattningar. Zoégas har därför ett extra fokus på kvinnliga kaffebönder i våra projekt. Det är därför extra roligt att kunna jobba tillsammans med kvinnliga designstudenter för att ta fram mönstret till årets julkaffe, säger Cathrine Ossborn i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev