Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Få hela storyn –

Starta din prenumeration.

Upptäck våra fördjupande analyser inom medier och marknadsföring

Prenumerera

Marknadsföring

De representerar Sverige i Young Lions

Här är teamen som representerar Sverige i Young Lions.

Tre team tävlar i kategorierna pr, design och print.


Publicerad 2017-04-27 06:50

Ämnen i artikeln:

Young Lions

Dela artikeln:

Tre team har valts ut att representera Sverige i den internationella tävlingen Young Lions under årets omgång av Cannes Lions. Förutom att få representera Sverige har de unga kreatörerna även utsetts till ”Sveriges vassaste unga kreatörer 2017”.

Teamen kommer tävla i kategorierna print, design och pr och årets uppdragsgivare är Djurskyddet Sverige.

Här är vinnarna:

Print: Nina Friman och Therése Bohlén-Kinn, WelcomBidrag: Syns du inte finns du inte – Djurskyddet Sverige 2017

Motivering: "En annonsserie som förstår och flirtar med sin målgrupp. Trots den sorgliga verkligheten som många värjer sig mot lyckas de ändå nå fram med sitt budskap: att Djurskyddets styrka är att se bortom fasaderna och påverka på djupet. Juryn gillade också att manéret bröt mot det som vanligtvis görs för den här typen av organisationer. Vi är säkra på att det här teamet kommer att kunna leverera insiktsfulla, oväntade lösningar med ett grymt hantverk i Cannes. Grattis Nina Friman och Therése Bohlén-Kinn, Welcom"

Design: Victor Lund och Sara Eriksson, Strateg.Bidrag: Djurens hjältar

Motivering: ”En kaxig, omedelbar och stolt profil som sticker ut med enkla medel.Här är en design som ligger rätt i tiden, är ung och lockar en ny målgrupp. I hård konkurrens med många ambitiösa bidrag i designklassen föll juryn för energin och det oslipade som blev ett starkt uttryck med mycket karaktär. Det här är en schysst aktivist, vem vill inte bli en hjälte? Till våra hjältar i Cannes vill vi ge rådet: fortsätt utmana! Grattis Victor Lund och Sara Eriksson, Strateg.”

Pr:

Didrik Persson & Katharina Sand, WenderfalckBidrag: Finkatter

Motivering: ”Om alla katthem slåss om uppmärksamheten i samma kanaler måste man hitta en oväntad plattform för att bli hörd och skapa debatt. Juryn imponerades av att ett fängelse plötsligt kändes som ett självklart showroom för katter som behöver ett hem och katter som terapi för fångarna. Det här teamet kommer alla gånger kunna leverera nytänkade lösningar som får genomslag i framtiden. Grattis Didrik Persson och Katharina Sand, Wenderfalck”

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.