Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

De är Årets annonsör – och inspiratör

Publicerad: 17 Maj 2017, 15:14
Uppdaterad: 17 Maj 2017, 15:36

Bild 1/2  

STOCKHOLM MEDIA WEEK. Head & Shoulders utses till Årets annonsör.


Ämnen i artikeln:

AdidasP GStockholm Media Week

Under Stockholm Media week, som pågår på Chinateatern i Stockholm, fick Head & Shoulders ta emot utmärkelsen Årets annonsör.

Dessutom delades ett nytt specialpris ut – Årets Inspiratör, som togs hem av Adidas Football.

I sin motivering skriver juryn om Head & Shoulders, som är ett av Procter & Gambles varumärken: "Med stark storytelling, en genuin förståelse för den lokala marknaden och en kanalöverskridande mediestrategi, har denna globala jätte underhållit sin svenska målgrupp i såväl förtjänade genomslag, som köpta i online, sociala medier, TV samt vid inköpstillfället i butik".

Adidas Football fick sitt pris för att de "inte bara kortsiktigt engagerat en svårnådd målgrupp, utan långsiktigt aktiverat det som driver affären på sista raden".

- Vi valde att instifta specialpriset Årets Inspiratör för att uppmuntra experimentlustan. Vi i huvudjuryn anser att vinnaren, Adidas Football, är en annonsör som både har utmanat och vågat. Det sägs att man måste lära sig krypa, innan man kan gå och springa, och här ser vi en annonsör som vågar att krypa i olika vägar, med benskydden på, säger Anette Rosengren, vd, Fazer Bageri och juryordförande StockholmMediaAward 2017.

 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.