Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Därför blir Unibet huvudsponsor till Allsvenskan

Publicerad: 28 juni 2018, 11:39
Uppdaterad: 28 juni 2018, 12:00

Svensk Elitfotboll bryter med Svenska Spel – ingår istället samarbete med spelbolaget Kindred Group.


Ämnen i artikeln:

Unibet

Efter hela 85 år års samarbete bryter Svensk Elitfotboll med huvudsponsorn Svenska Spel, rapporterar Fotbollskanalen som var först med nyheten.

Istället är det Unibet som går in som huvudsponsor från och med år 2020. Bakgrunden till samarbetet är att spelplanen för spelreklam nu ritas om på grund av att riksdagen klubbat igenom en ny lag som träder i kraft 1 januari 2019. I och med ett helt nytt licenssystem öppnar det upp nya dörrar för spelbolag på den svenska marknaden.

Det nya samarbetet löper över sex år med en option på sex år till och är värt totalt 1,8 miljarder kronor. Sponsorskapet kommer ske genom Kindreds varumärke Unibet.

Varför går ni in som huvudsponsor för Allsvenskan och Superettan?

– Om vi spolar tillbaka tiden och tittar historiskt så har vi sedan 20 års tid velat sponsra svensk fotboll och ge tillbaka mer till sporten och till samhället, men vi har inte haft möjligt på grund av det monopol som funnits, säger Dersim Sylwan, Sverigechef för Kindred Group till Dagens Media och fortsätter:

– Det har gjort att rättigheterna inte fått ett rättvist marknadspris men i och med att riksdagen röstade igenom en ny spellag som börjar gälla den första januari 2019 för vi den möjligheten. Det är kul att verkligen kunna visa att det inte bara är snack utan att vi vill gå in och ge tillbaka till sporten och i förlängningen till samhället.

I och med att gå in som huvudsponsor vill Unibet även stärka sin koppling till svensk fotboll.

– Vi ser även att det är bra för Unibet rent kommersiellt att stärka kopplingen till fotbollen och vi vill bli nummer ett och det självklara valet när det kommer till svensk fotboll.

Det är stora summor sponsorskapet innefattar, hur ska ni räkna hem det?

– Vi är ett av de största varumärkena när det kommer till fotboll och vi vill fortsätta stärka den positionen och vara förstahandsvalet för sportspel. Vi vill ta fram medieinnehåll som skapar mervärde och exklusivt innehåll som bara går att hitta hos oss. Vi ser Allsvenskan och Superettan som de största rättigheterna inom svensk idrott. Tittar man på exponeringen och närheten till målgruppen så ser vi att det här är ett rättvist marknadspris som vi kommer kunna räkna hem.

Kindred kommer satsa på att utveckla fotbollen inom främst tre områden:

  • Att utveckla svensk elitfotboll sportsligt
  • Att möjliggöra för fotbollsfamiljen att ge tillbaka till samhället genom att ge mer pengar till klubbarna
  • Att fortsätta bekämpa match-fixning genom utökade samarbeten

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Unibet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev