Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Daniel Ek inför Spotifys börsnotering: "Förändrar inte vad vi är"

Publicerad: 3 april 2018, 07:04
Uppdaterad: 3 april 2018, 07:30

Spotifys vd och grundare Daniel Ek. Foto: Stuart Isett/Fortune Brainstorm TECH

Spotifys grundare Daniel Ek tonar ner betydelsen av dagens börsnotering.


Ämnen i artikeln:

SpotifyDaniel Ek

Den svenska techjätten Spotify listas idag på New York-börsen, något som det spekulerats kring under lång tid.

Dagen förväntas dock bli tubulent för Spotify, då man valt att direktlistas. Det innebär nämligen att det kan komma att bli stora svängningar för aktiekursen under den första handelsdagen.

Under måndagskvällen skrev Spotifys ena grundare och vd Daniel Ek i ett blogginlägg att han inför börsnoteringen är stolt över vad man har byggt upp under det senaste årtiondet. Samtidigt tonar han ner betydelsen av noteringen, och skriver att det inte är själva dagen för börsnoteringen som är den viktiga, utan de som kommer därefter.

"Även om morgondagen ger oss en större scen, förändrar den inte vad vi är, vad vi handlar om, och hur vi jobbar", skriver han.

Därför kommer Spotify inte att ge några intervjuer på börsgolvet inför noteringen för att övertyga intressenter om att deras aktie är en god investering.

"Samtidigt som jag uppskattar att denna väg är rimlig för många, så har Spotify aldrig varit ett vanligt företag. Som jag tidigare har berättat så ligger vårt fokus inte på det första plasket. I stället kommer vi försöka att bygga, planera och fantisera för ett längre tidsperspektiv", skriver han.

Enligt källor till Di Digital har Spotify de senaste två veckorna värderats till omkring 200 miljarder kronor. Klockan 15.30 svensk tid öppnar New York-börsen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyDaniel Ek

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev