Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Chefen viktigast för hur nöjda vi är på jobbet

Publicerad: 30 maj 2018, 08:17
Uppdaterad: 4 juni 2018, 12:30

För tionde året i rad presenterar nu Netigate resultatet av en undersökning där närmare 10 000 medarbetare, fördelade på 91 organisationer, har deltagit.

Enligt Netigates årliga medarbetarundersökning är upplevelsen av ledarskapet och förtroendet för organisationens högsta chef mest avgörande för hur positiva vi är till vår arbetsplats.


AT


Dagens rörliga arbetsmarknad skapar en stor utmaning för många organisationer att attrahera och behålla kompetenta medarbetare.

Det har gett upphov till ett ökat fokus på så kallad ”employee experience”, alltså medarbetarens upplevelse av sin arbetsplats och arbetsgivare.

För tionde året i rad presenterar nu Netigate resultatet av en undersökning där närmare 10 000 medarbetare, fördelade på 91 organisationer, har deltagit.

Resultatet visar att 7 av 10 medabetare bedömer sin arbetsgivare positivt. Närmare 2 av 5 är engagerade på sin arbetsplats och ungefär lika många vill rekommendera sin arbetsgivare.

Det område som enligt resultatet har störst påverkan på medarbetarnas upplevelse är ledarskapet och förtroendet för organisationens högsta chef. Även förtroendet för den närmaste chefen och dennes kompetens samt chefens insats för att motivera arbetsgruppen visar relativt stor påverkan.

Frågan visar enligt Netigate ett relativt lågt resultat i årets undersökning, vilket tyder på att många organisationer har möjlighet att förbättra medarbetarupplevelsen med hjälp av mer aktivt motiverande ledarskap.

Efter ledarskap är de två andra viktigaste drivkrafterna bakom bakom medarbetarupplevelsen den psykiska arbetsmiljön och möjlighet till kompetensutveckling.

7 av 10 av undersökningens deltagare har en positiv framtidsbild av sin arbetsgivare.

Om undersökningen:

Netigate.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev