onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Cecilia Beck-Friis blir vd på Hemnet

Publicerad: 6 september 2017, 08:27
Uppdaterad: 6 september 2017, 11:03

Foto: Tina Axelsson

UPPDATERAD. Den tidigare TV4-chefen Cecilia Beck-Friis kliver in som vd för Hemnet. "Jag är väldigt laddad för det här uppdraget", säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

HemnetTV4

HF


Från och med den 1 oktober blir den tidigare TV4-chefen Cecilica Beck-Friis ny vd på Hemnet.

På TV4 har hon bland annar varit chef för digitala medier och vice vd, ett uppdrag som hon valde att lämna i september 2015. Förutom 18 års erfarenhet av att utveckla produkter och affärer inom mediebranschen är hon även medgrundare till VR-bolaget Ravyr.

– Det känns otroligt spännande, jag är väldigt laddad för det här uppdraget. Hemnet är en fantastisk produkt och ett kul bolag som befinner sig i en spännande fas med nya ägare och mycket som händer.

Cecilia Beck-Friis berättar att hon blev kontaktad i våras om att kliva in som vd och att det sedan dess har pågått en dialog mellan Hemnet och henne om uppdraget. Sedan en tid tillbaka fattade hon sitt beslut. Även om hon blir vd för Hemnet kommer hon fortsätta vara delägare i VR-bolaget Ravyr och sitta med i styrelsen.

– Jag kommer lägga fullt fokus på Hemnet men är glad över att vi har hittat en lösning där jag fortsatt är delägare och styrelseledamot i Ravyr.

Vad fick dig att tacka ja till vd-uppdraget?

– Det beror på flera saker. Dels är Hemnet, som jag var inne på, ett starkt varumärke som berör många. Det är ett bolag som befinner sig i en spännande fas med en ny ägarkonstellation. Jag har träffat både ägare och medarbetare och fått ett otroligt gott intryck. Det är också en stark plattform att utgå ifrån med utvecklingspotential. Sedan tror och hoppas jag att min erfarenhet och kompetens kommer att komma till nytta. 

I en tidigare intervju med Dagens Media, när du lämnade TV4, sa du att du kände dig modig. Hur modig känner du dig nu när du går in som vd för Hemnet?

– Ja, jag kände mig nog modig när jag lämnade TV4. Efter det valde jag även att jobba med att inte jobba, det var utifrån mitt eget perspektiv bra att stanna upp lite. Jag vet inte om det är modigt av mig nu, min primära känsla är att jag är väldigt laddad och glad.

I samband med att Cecilia Beck-Friis blir vd utses Anna Lagerborg, som varit tillförordnad vd sedan i mars i år, till vice vd för Hemnet.  Cecilia Beck-Friis väljer samtidigt att kliva av sitt styrelseuppdrag för Acando.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev