Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Carola Määttä till Polisen

Publicerad: 22 mars 2017, 09:04
Uppdaterad: 22 mars 2017, 09:06

Carola Määttä. Foto: Pressbild/Försäkringskassan

Carola Määttä blir ny kommunikationsdirektör på Polismyndigheten.


Ämnen i artikeln:

Polisen

Polisen har stått utan kommunikationsdirektör sedan den hårt kritiserade Unni Jerndal lämnade sitt uppdrag i protest i oktober. Hon har sedan dess klandrats av JO. Men nu är det klart att det blir rutinerade Carola Määttä som tar över jobbet.

Carola Määttä lämnar sin tjänst på Försäkringskassan och tillträder det nya jobbet den 15 maj. Hon har tidigare varit kommunikationsdirektör på Proffice Group Nordic och vd för kommunikationsbyrån Ogilvy Sverige.

– Polisen har en viktig samhällsbärande funktion med ett intressant och utmanande kommunikationsuppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla kommunikationen i den nya myndigheten. Det ska bli fantastiskt spännande och roligt, säger Carola Määttä i en kommentar.

Hon förordades av både anställningsnämnden och arbetstagarorganisationerna innan beslutet.

– Jag vet att hon är mycket kompetent inom sitt område eftersom jag arbetade med henne en kort tid innan jag lämnade Försäkringskassan. Jag tror att hon med sin breda erfarenhet från olika verksamheter har mycket att tillföra i Polismyndigheten, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Mathias Asplund

Ämnen i artikeln:

Polisen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News