Bråket fortsätter mellan Stadium och H&M

2018-08-02 08:33  
Bråket om H&Ms Bieber-kollektion fortsätter.

Stadium vägrar ge sig – överklagar beslutet som gör att H&M får fortsätta att sälja Justin Biebers "Stadiumkollektion".

Det har gått snart ett år sedan H&M lanserade kollektionen som givit upphov till bråket mellan H&M och Stadium. Kollektionen gjorde klädjätten tillsammans med med popstjärnan Jusin Bieber, i samband med hans ”Purpose the Stadium Tour”.

Kollektionen bestod bland annat av t-shirts och tröjor med ett stort ”S” på bröstet, i kombination med ordet Stadium i versaler. Detta fick sportvarumärket Stadium att surna till – som stämde H&M i början av året, för att ”uppsåtligen och med oaktsamhet” gjort intrång i Stadiums ensamrätt till sitt varumärke.

H&M frikändes emellertid från anklagelserna om varumärkesintrång av i Patent- och marknadsdomstolen i februari. I ett senare beslut i juli frikändes H&M även från så kallat medverkansansvar gällande dotterbolag som ska ha varit ansvariga för klädkollektionen.

Stadium ger sig emellertid inte, utan överklagar nu Patent- och marknadsdomstolens beslut att låta H&M fortsätta sälja kläderna.

Stadium kräver  en halv miljon i skadestånd, utöver ett vite på en miljon varje gång H&M använder sig av Stadiums varumärke, enligt Siren.
H&M, å andra sidan, hävdar att de aktuella kläderna snart är slutsålda.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt