Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Bonnier News lanserar ny affärsvertikal

Publicerad: 17 januari 2018, 06:00
Uppdaterad: 17 januari 2018, 07:21

Alexander Lydecker. Foto: Janne Næss

Blir det första stora annonssamarbetet med Bonnier Business Media sedan sammanslagningen.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News

2017 slogs Bonnier News samman sina B2B-resurser och gick ihop med Bonnier Business Media. Nu lanseras den nya affärsvertikalen Bonnier Business, som ska innefatta alla digitala annonsformat, och där fokus ska ligga på stora premiumformat.

– Tanken är att bli mycket effektivare i vår B2B-målgrupp. Det blir en naturlig effekt i integrationen av BBM till Bonnier News att vi har dessa synergieffekter, och även en naturlig del i vår strategi. Vi är glada att kunna inkludera flera sajter på ett och samma nätverk, säger Alexander Lydecker, försäljningsdirektör på Bonnier News, till Dagens Media.

Sajterna som kommer ingå i affärsvertikalen är: Dagens Industri, Veckans Affärer, Di Digital, VA Finans och Business Insider.

Vad ger annonssamarbetet som ni inte haft tidigare?

– Det handlar främst om alliansen och möjligheten att kunna genomföra en så här renodlad produkt, vilket har blivit mycket tydligare i och med att vi börjat samarbeta mer med Bonnier Business Media, som nu är en del av vårt affärsområde. Det blir olika typer av initiativ som vi kan sätta fart på i och med vår strategi till samarbete. Nu kommer vi med högre räckvidd nå ut till en relevant B2B-målgrupp.

På vilket sätt kommer det underlätta för annonsörer?

– Det blir enklare att nå ut till rätt målgrupp och vi kommer ha färre kontaktpersoner där vi utesluter en del säljbolag som vi tidigare arbetat med. Vi har breddat effekten av vårt erbjudande själva och med det här sättet kommer vi få mycket större kraft i vårt produkterbjudande och säkerställa mycket fler leveranser.

Bonnier News affärsvertikal kommer att lanseras första februari och är, enligt Alexander Lydecker, bara en av många nyheter som kommer att presenteras under inledningen av 2018.

– Vi satsar väldigt mycket på teknik och utveckling kopplad till vår performance av produkter, vilket vi kommer återkomma med.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.