Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Björn Borg gör alla sportkläder i storfilmen "Borg"

Publicerad: 14 November 2016, 10:00
Uppdaterad: 14 November 2016, 10:21

I samband med premiären av "Borg" släpper Björn Borg en limiterad kollektion i uppdaterad vintagestil inspirerad av filmen.


Ämnen i artikeln:

Björn Borg

Svenska storproduktionen "Borg" släpps nästa höst, med Sverrir Gudnason och Shia LeBeouf i huvudrollerna som tennisikonen Björn Borg och amerikanska rivalen John McEnroe.

Samtliga sportkläder i filmen kommer tas fram av varumärket Björn Borg, som en gång grundades av stjärnan själv.

I samband med filmpremiären, släpper man även en limiterad kollektion i uppdaterad vintagestil inspirerad av filmen. Kollektionens namn kommer vara "Signature".

– Vi är stolta samarbetspartners till filmen Borg. Med vår Signature-kollektion vill vi hedra dessa två rivaler, deras passion, deras otroliga vinnarskallar och deras naturliga stjärnglans. Kollektionen är retroinspirerad i en modern street-stil med starka klassiska färger och grafiska element. Björn Borgs verkliga signum helt enkelt, säger Jonas Lindberg Nyvang, marknadschef på Björn Borg, i ett pressmeddelande.

– Det har varit ett sant nöje att för filmen samarbeta med deras talangfulla team till att återskapa sportkläderna från den ikoniska eran, kommenterar Fredrik Wikström Nicastro, som producerar "Borg" tillsammans med Jon Nohrstedt för SF Studios.

Signature-kollektionen presenteras nästa höst och släpps i butik under september månad 2017, i samband med filmpremiären.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Björn Borg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.