Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Berghs startar inkluderingsråd

Publicerad: 29 Juni 2018, 05:48
Uppdaterad: 29 Juni 2018, 07:11

Berghs inkluderingsråd (uppifrån vänster): Suzan Hourieh Lindberg, Emelie Persson Lindqvist, Naod Abera, Babak Azarami, Faduma Aden, David Khabbazi.

För att få in fler perspektiv på skolan och öka mångfalden i kommunikationen tillsätter Berghs ett inkluderingsråd. "För mig handlar det om branschens utveckling, trovärdighet och överlevnad", säger David Khabbazi, vd på I am Collective.


Ämnen i artikeln:

Berghs

Det saknas perspektiv inom kommunikationsbranschen och förändringen när det kommer till att få fler att känna sig inkluderade och välkomnade går för långsamt, menar kommunikationsskolan Berghs. Det gäller även normkreativ och inkluderande kommunikation.

För att arbeta mer inkluderande och utifrån ett mångfaldsperspektiv har Berghs därför tillsatt ett inkluderingsråd.

– I höstas satte vi igång projektet "Inkludering 2.0" för att skapa en tydlig riktning. Vi har definierat begrepp, förväntad effekt av ökad mångfald, satt mål och aktiviteter på kort och lång sikt. Nu tillsätts ett externt inkluderingsråd för att få extra kraft i detta viktiga arbete, säger Camilla Wallander, vd på Berghs, i en kommentar.

Rådets uppdrag är att konkretisera aktiviteter som gör skillnad, bidra till ett breddat nätverksbygge samt ta fram koncept och verktyg som leder till att kommunikationsbranschen representeras av fler med fler perspektiv. Genom inkluderingsarbetet hoppas man även på att fler studenter med olika bakgrund ska söka sig till Berghs.

– För mig handlar det om branschens utveckling, trovärdighet och överlevnad. Vi måste våga börja representera fler med fler perspektiv. Det kommer att leda till bättre insikter, tjänster, produkter och innovationer men framförallt effektivare arbetsgrupper och kommunikationslösningar. Som världens bästa kommunikationsskola blir Berghs därför den naturliga mötesplatsen för denna förändring, säger David Khabbazi, vd på I am Collective.

– Vi vill kunna skapa förändring i branschen och då behöver vi jobba hårt idag med de som är framtiden. Det handlar bland annat om att bredda perspektivet för dagens studenter och utöka poolen av talanger. Det är en stor ära att kunna vara med i inkluderingsrådet som får chansen att förändra Berghs och branschen till det bättre, säger Faduma Aden, grundare av byrån Contelier.

Under ledning av Camilla Wallander och Marie Alani, programchef för International programs på Berghs kommer rådet samlas varannan månad för att spåna fram och konkretisera idéer.

Berghs inkluderingsråd 2018/2019:

David Khabbazi, VD och tvärkulturell kommunikationsstrateg på byrån I am Collective.Faduma Aden, grundare av byrån Contelier med fokus på inkludering och affärsutveckling. Utsedd till Global Shaper av World Economic ForumNaod Abera, Head of Communications, Kista Science City och PR-och Kommunikationsansvarig Järvaveckan.Emelie Persson Lindqvist, hållbarhetsspecialist på Sweco, inspiratör och initiativtagare till projekt som ”wearclimatchange”.Babak Azarmi, grundare av TRANS94 tidigare RMH Sweden, samt initativtagare till Third Culture Kids bokenSuzan Hourieh Lindberg, Volvo Cars Mobility och grundare av Diversity Management nätverket "The Social Few".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Berghs

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.