Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Audis flagga fick statsheraldiken att se rött

Publicerad: 15 april 2016, 09:59
Uppdaterad: 15 april 2016, 13:10

Under skidtävlingen slottssprinten i februari delade Audi ut flaggor till åskådarna. Flaggor som inte hade tillstånd. " Vi hade inte kännedom om reglerna", säger Audi Sveriges presschef, Irene Bernald.

Ämnen i artikeln:

Audi

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Biträdande statsheraldikern Carl Michael Raab kritiserar nu Audi i brev från Riksarkivet till Audi Sverige. Detta efter att Audi delat ut flaggor med företagets logga på ena sidan och Sveriges flagga på den andra under skidtävlingen slottssprinten i februari.

I brevet skriver Riksarkivet "Av l § första stycket framgår att i näringsverksamhet får bl.a. statsflaggan ej utan vederbörligt tillstånd användas i varumärke eller annat kännetecken för varor och tjänster. Reglerna gäller också beteckning som lätt är förväxlingsbar med bl.a. statsflaggan.".

– Vi hade inte kännedom om reglerna och det har begåtts ett misstag. Detta kommer inte att upprepas i framtiden, säger Irene Bernald, Audi Sveriges presschef.

Nu uppmanar Riksarkivet Audi att i fortsättningen ansöka om tillstånd att använda statsflaggan i näringsverksamhet eller alternativt byta till en annan symbol än svenska flaggan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev