Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Amazon nu tredje största annonsplattformen i USA

Publicerad: 21 september 2018, 07:33
Uppdaterad: 21 september 2018, 07:33

Det går bra för e-handelsjätten Amazon.

Amazon intar tredjeplatsen i jakten på de digitala annonspengarna i USA, enligt eMarketer.


Ämnen i artikeln:

AmazonGoogleFacebook

Researchbolaget eMarketer slår fast att amerikanska annonsörer kommer lägga 4,6 miljarder dollar på Amazons plattform under 2018. Det skriver Adweek.

Det betyder att Amazon tar 4,1 procent av de totala annonsinvesteringarna i USA, och blir den tredje största digitala annonsplattformen i landet, direkt efter Facebook och Google. Amazon springer alltså för första gången om Oath och Microsoft.

eMarketer förväntar sig dessutom att annonsinvesteringarna i Amazon kommer öka med över 50 procent per år fram till 2020, då Amazon kommer plocka åt sig 7 procent av de totala investeringarna.

E-handelsjätten har dock långt kvar till de två giganternas nivåer – Google tar idag 37,1 procent medan Facebook tar 20,6.

Men framgångarna har har lett till att amerikanska byråer idag bygger hela avdelningar som är specialiserade på just Amazon.

– Dess starka grepp om konsumentbeteendet särskiljer Amazon från Google och Facebook på den digiala annonsmarknaden, vilket har gjort plattformen till ett attraktivit alternativ för annonsörer, säger Monica Peart, prognoschef på eMarketer, till Adweek.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AmazonGoogleFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.