Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Amazon lanserar bildbaserad shoppingtjänst

Publicerad: 20 juli 2017, 08:20
Uppdaterad: 20 juli 2017, 09:51

Bild 1/2  

Senaste påhittet från den amerikanska shoppingjätten Amazon kallas ”Spark”, och är en Instagramliknande funktion med personifierade produktflöden.


Ämnen i artikeln:

Amazon

Nyheterna har haglat tätt från den amerikanska e-handelsgiganten Amazon senaste tiden.

Tidigare i sommar stod det klart att företaget köpt den amerikanska livsmedelskedjan Whole foods i en affär som gick loss på närmare 14 miljarder dollar.

För bara några dagar sedan rullade Amazon ut en ny matleveranstjänst för utvalda kunder i USA. Tjänsten, som går under namnet ”Meal kits”, består av färdigpackade lådor med ingredienser till maträtter som kunden sedan lagar till hemma.

Shoppingjätten har också börjat med hemleverans av mat från restauranger, och utmanar därmed redan etablerade spelare på en markanden som Ubereats och Blue apron, rapporterar bland andra Business insider.

Och nu kommer alltså ”Spark”. Funktionen beskrivs som en köpbar feed av bilder, inspirerad av tjänster som Instagram och Pinterest.

Syftet med tjänsten ska vara att göra det lättare för kunder att upptäcka produkter. Den sägs också vara ett sätt att hämta hem en del av den sociala aktiviteten kring bolagets produkter som annars sker på andra plattformar, skriver Techcrunch.

Genom Spark ska kunder kunna publicera bilder på produkter de gillar, som andra sedan kan reagera eller kommentera på. Tjänsten skulle kunna ses som en förlängning av Amazons funktion "My Mix", med personifierade produktrekommendationer.

Spark har betatestats i ett par månader men lanseras nu brett för företagets Prime-kunder i USA. Än så länge finns den bara tillgänglig via företagets mobilapp, och inte via desktop.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.