Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Alex Schulman anmäld till Konsumentverket

Publicerad: 2 augusti 2017, 10:16
Uppdaterad: 4 augusti 2017, 07:30

Alex Schulmans instagrambild.

Nu sällar sig Alex Schulman till skaran av influencers som anmälts för smygreklam – efter ett omärkt Instagraminlägg om fruns skönhetssalong.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanAmanda SchulmanInstagramKonsumentverket

Alex Schulman har anmälts till Konsumentverket för felaktig marknadsföring, rapporterar Siren. Den 31 juli publicerade han en bild på Instagram där han gör en behandling på sin fru Amanda Schulmans skönhetssalong. Under bilden står det:

”[...]Min fru Amanda och hennes syster köpte ett par salonger som de nu driver under namnet Daisy Grace. Där fick jag pedikyr. Och där bakom allt GUCK, fanns de, mina fötter! […] Har ni förlorat era fötter? Ni kan få tillbaka dem, som jag! Gå till Daisy Grace […]

Inlägget är inte annonsmärkt och anmälaren anser att Alex Schulman ägnar sig åt vilseledande marknadsföring. Anmälan är bara en i raden mot influencers som slarvar eller låter bli att berätta om sina reklamsamarbeten.

Samma dag som Alex Schulman gjorde sitt inlägg anmäldes brodern Calle Schulman till KO, för ett Instagraminlägg där han hyllar biltjänsten Drivenow, rapporterade Resumé. Calle Schulman fälldes även nyligen av RO för bristande reklammärkning på Instagram.

I våras uppstod en kritikstorm mot systrarna Amanda Schulman och Hanna Widell för marknadsföringen av deras kosttillskott Hers.

Läs mer om det här.

Amanda Schulman fälldes för smygreklam i maj, som Dagens Media berättade om.

Även Isabella Löwengrip har tidigare anmälts för slarv med annonsmärkning. Konsumentverket fick in en anmälan också mot henne idag. Den här gången gällde det ett inlägg på ett par veganskor som hon beskriver på ett fördelaktigt sätt, utan att annonsmärka.

Från Isabella Löwengrips sajt:

Isabella Löwengrips anmälda blogginlägg.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.