Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Affären i fokus på branschkonferens om influencer marketing

Publicerad: 22 mars 2017, 11:57
Uppdaterad: 22 mars 2017, 12:54

Konferensen The Influencer Convention ska ge marknadsförare och influencers chans att mötas och utveckla branschen tillsammans.


Ämnen i artikeln:

Influencers of Sweden

Förra året arrangerade Influencers of Sweden, då Better Bloggers, Sveriges första branschkonferens för influencer marketing.

Nu är det snart dags igen, närmare bestämt 31 mars – 1 april, under det nya namnet The Influencer Convention.

Syftet är att inspirera och professionalisera en bransch som fortfarande är i sin linda, och i år kommer fokus ligga framför allt på företagens roll inom influencer marketing-området.

– Vi vill ge möjlighet för influencers och företag att mötas och bygga den här branschen tillsammans. Att annonsköparna är ombord är grundläggande för att influencer marketing ska kunna växa, säger Linda Hörnfeldt, vd och grundare av Influencers of Sweden, till Dagens Media och fortsätter:

– Branschen har vuxit enormt på bara ett år, både vad gäller kunskap och mängd personer som faktiskt tjänar pengar på influencer marketing. Under årets konferens kommer vi lyfta blicken istället för att titta på detaljer som vi kanske gjorde förra året. Nu kommer vi fokusera mer på affärsbiten, och tänka på influencers som mediehus och hur det kan byggas över flera kanaler.

Fredagens program bjuder på rubriker som "Från magasinportaler till egna mediehus", "Bland digitala folkrörelser och bloggdrev" och en näringslivspanel som bjuder på sina bästa case.

Bland talarna finns Helena Lyth och Maria Soxbo, som lämnade Bonnier och skapade nya nätverket Nordinary Influencers, Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar, digitalprofilen Fredrik Wass och Youtubern Felicia Bergström.

Lördagens program är exklusivt för influencers och erbjuder workshops inom bland annat filmredigering, programmering och matfoto.

Det hela äger rum på Grand Hôtel i Saltsjöbaden strax utanför Stockholm, och under kvällens galamiddag kommer det även att ske en prisutdelning. 

Se hela programmet här.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Influencers of Sweden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News