Absolut Vodka uppmärksammar LGBTQ-rättigheter i ny kampanj

2017-07-28 10:54  
BBH Londons kampanj för Absolut Vodka Foto: BBH London / Sam Bradley

Spritföretaget uppmärksammar avkriminaliserandet av homosexualitet – men understryker samtidigt att många länder fortfarande har en lång väg att gå.

I samband med 50-årsjubileumet av att homosexualitet avkriminaliserades i England och Wales lanserar nu Absolut Vodka en affischkampanj i Storbritannien för att uppmärksamma LGBTQ-rättigheter.

Kampanjen, som går under namnet ”Kiss With Pride”, understryker det faktum att homosexualitet alltjämt är olagligt i 72 av världens länder.

Affischerna varierar något i utseende, men samtliga föreställer två samkönade personer som kysser varandra samtidigt som konturerna av en Absolut-flaska lyser i regnbågsfärger över deras läppar och ansikten.

Kampanjen kommer bara några veckor efter Absoluts kampanj "Equal Love" som också uppmärksammade LGBTQ-rättigheter i samband med Londons pridefestival i början av juli.

Kommunikationsbyrån BHH i London har tagit fram kampanjen för Absolut Vodkas räkning.

Gustav Peldán Carlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt