UNT söker nyhetschef

Är det här din nya plats?

  • Älskar du nyhetsjournalistik och att ge läsarna en riktigt bra upplevelse?
  • Har du erfarenhet av att arbetsleda på en redaktion?
  • Är du en ledare som leder utifrån din värdegrund och bygger bra team?
  • Förstår du vilket innehåll som verkligen berör, och kan få det att flyga i sociala medier?
  • Är du grym på att planera, kläcka idéer och maxa trafiken?

Då vill vi att du skickar in din ansökan till oss!

Som nyhetschef på UNT kommer du att leda resultatinriktade nyhetsreportrar som dagligen når ut till över 150 000 läsare. För att direkt ge dig en känsla för hur arbetet ser ut i vardagen kommer här en snabbguide till din redaktion sedd från nyhetschefsstolen:

  1. Unt.se är hjärtat i nyhetsverksamheten dygnet runt veckans alla dagar, och det är där du har ditt främsta fokus. Vi arbetar mot våra digitala kanaler i första hand, och skapar en papperstidning av det materialet.
  2. Här på skärmarna följer vi konkurrenterna. Utöver public service och lokala gratissajter fajtas vi också med kvällstidningarna om att alltid vara nyhetsledande på vår lokala marknad.
  3. Vid ditt skrivbord finns gott om plats för bilder på dina nära och kära. Vi vet att det är viktigt att ha balans i livet, och lovar att se till att hitta det tillsammans med dig.
  4. På din andra skärm har du programmet CXense uppe, din nyckel till trafikdrivandet. Vi följer våra läsare i realtid och håller stenkoll på sidvisningar och konverteringar. Sedan ett år tillbaka tar vi betalt för vår journalistik digitalt, och 2017 var året då vår samlade upplaga för både print och digitalt vände uppåt igen.
  5. En stor del av din arbetstid ägnar du åt att coacha dina medarbetare. Vi som leder UNT tror på ett coachande ledarskap som gör dig och dina reportrar bättre på lång sikt.

 

Mer om UNT:

UNT har vind i seglen och är i ett spännande skede. Vi har precis nått över 10 000 digitala prenumeranter, vi är nominerade av Dagens Media till Årets lokala mediehus och vi är nominerade till INMA Global Media Awards som ett av de bästa medieföretagen i världen på sociala medier. Det är med andra ord rätt roligt just nu!

UNT är stiftelseägd och ingår i NTM-koncernen. Vår värdegrund genomsyrar vårt dagliga arbete:

”Vi är lyhörda, resultatinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi är förlåtande, toleranta och inkluderande. Dessutom har vi kul tillsammans!”

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur.
Vi ser att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Kan jobbet som nyhetschef vara något för dig? Och stämmer din värdegrund med vår?
Skicka ditt CV med personligt brev till rekrytering@unt.se.

Sista ansökningsdag är 15 juni, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning sex månader. Vi förväntar oss att du har körkort och erfarenhet av att leda arbete på en redaktion.

Placering: Uppsala.

Tillträde: 1 oktober 2018, eller efter överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Jens Pettersson, redaktionschef, jens.pettersson@unt.se, 018-4781206.
Facklig kontaktperson: Josef Nylén ordförande SJF-klubben vid UNT, josef.nylen@unt.se, 018-4781349

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.