UNT söker ny politisk chefredaktör

Upsala Nya Tidning är en av de tydligaste liberala rösterna i det svenska medielandskapet. I höst går vår politiske chefredaktör i pension och nu rekryterar vi hans efterträdare.

  • Har du en liberal politisk hållning?

  • Är en skicklig skribent?

  • Har erfarenhet från journalistiskt opinionsarbete?

  • Roas av samtidsdebatten, och kan hänga på aktuella frågor såväl som drivna egna – både i det lokala och det globala?

Då vill vi att du skickar in din ansökan till oss!

Du bör förstå de nya kommunikationskanalerna, där den digitala publiceringen är lika självklar som den i papperstidningen. Du är påläst och inriktad på att ta tidningen framåt.

På UNT får du en plattform för att driva liberal opinionsjournalistik med höga ambitioner. Vi verkar i ett område i stark expansion, där UNT:s upplaga ökar och tidningens räckviddstal stiger.

Som politisk chefredaktör leder du arbetet på den trehövdade ledarredaktionen och stakar ut tidningens politiska linje i väsentliga frågor. Du företräder UNT:s liberala hållning i externa sammanhang. Arbetsledarerfarenhet är en fördel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Uppsala. Administrativt rapporterar du direkt till publisher, som också är ansvarig utgivare för UNT:s innehåll.

UNT är partipolitiskt obunden. Tidningen ägs till hälften av Axel Johanssons stiftelser och den liberala politiska inriktningen bestäms av stiftelseförordnandena. Andra hälftenägare är NTM-koncernen, Norrköpings Tidningars Media AB. UNT ingår som ett dotterbolag i NTM-koncernen, en av Sveriges ledande mediekoncerner med verksamhet i Östergötland, Uppland, Norrbotten och på Gotland.
UNT har vind i seglen och vi är i ett spännande skede. Vi har precis nått över 10 000 digitala prenumeranter, vi blev nominerade av Dagens Media till Årets lokala mediehus och vi blev nominerade till INMA Global Media Awards som ett av de bästa medieföretagen i världen på sociala medier. Det är med andra ord rätt roligt just nu!

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur.
Vi ser att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Vår värdegrund genomsyrar vårt dagliga arbete;
Vi är lyhörda, resultatinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring.
Vi är förlåtande, toleranta och inkluderande. Dessutom har vi kul tillsammans!

Kan jobbet som Politisk chefredaktör vara något för dig? Och stämmer din värdegrund med vår?
Skicka ditt CV med personligt brev till rekrytering@unt.se.

Frågor besvaras av publisher kalle.sandhammar@unt.se och av ordförande i Axel Johanssons stiftelsers förvaltningsbolag, lena.marcusson@gmail.com.

Sista ansökningsdag är 29 juli, urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Tillträde enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.