Strategisk kommunikatör

Utbildningsförvaltningen söker en modig strategisk kommunikatör som vill göra skillnad och vill vara med att fortsätta utveckla Landskrona, landets krona.

Landskrona stad är inne i ett expansivt och spännande skede med stort utvecklingsfokus som berör alla Landskronabor, besökare och företag. I din roll som kommunikatör hos oss får du möjlighet att genom proaktivt kommunikationsarbete påverka det som sker i Landskrona.

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet. Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas. Och det är - precis som vår värdegrund – BRA.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu till en helt ny befattning en kommunikatör till en av stadens största förvaltningar. Tjänsten som strategisk kommunikatör innebär att du ska delta i förvaltningens ledningsgrupp och stödja gruppen i dess arbete med kommunikation. Tillsammans med ledningsgruppen ska du initiera, planera, genomföra, följa upp och analysera olika kommunikationsinsatser. Du arbetar strategiskt och till viss del operativt med såväl intern som extern kommunikation. Du har en viktig roll i att stärka förvaltningens framtoning som professionell organisation och attraktiv arbetsgivare. Du kommer också att stötta och utmana våra chefer i kommunikationsfrågor.


Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning som kommunikatör och minst tre års arbetslivserfarenhet från kommunikationsområdet eller andra kvalifikationer/erfarenheter som kan bedömas likvärdiga.

Du är en kommunikatör med konkret erfarenhet av att bygga upp kommunikationsstrukturer och kommunikationsstrategier och du har erfarenhet av samarbete med massmedia av olika slag.

Du har erfarenhet av att själv skriva texter för olika ändamål, såväl som att bearbeta andras texter. Att anpassa budskap efter målgrupp även när ämnet är komplext eller att arbeta under tidspress ser du som en utmaning.

Du är initiativrik och kreativ och har förmåga att med stort lösningsfokus både arbeta självständigt och tillsammans med andra och då bygga relationer.

Du har erfarenhet av att leda olika workshops.

Du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har erfarenhet av att coacha chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du samarbetar med stadens övriga kommunikatörer och ingår i det gemensamma kommunikatörsnätverket. Minst tre års erfarenhet av liknande uppdrag.


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Kommunikationsstrateg: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Månadslön FÖRMÅNER Friskvårdsbidrag och förmånsportal via Benify. Flextid.

Om anställningsvillkor

Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-03-01 Tillträde sker enligt överenskommelse.


Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Anders Grundberg, Förvaltningschef och Ildiko Lundqvist, Administrativ chef.

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga representanter nås via stadens växel, Telefonnummer: 0418-47 00 00

Sök jobbet senast 31 januari 2018

Ange referens C16849.

Arbetsgivaren vill att du ansöker via deras webbplats.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.