Siemens söker en nordisk kommunikatör med operativt och strategiskt ansvar

Har du ett brinnande intresse för kommunikation och förmågan att självständigt och målinriktat driva processer framåt? Har du arbetat nära sälj och tycker om att arbeta i en affärsdriven organisation?

Till Siemens söker vi nu en nordisk kommunikatör. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid, med omgående start, heltid sex månader. Uppdraget är placerat på Siemens kontor i Arenastaden, Solna. 

Om jobbet

I rollen som kommunikatör är du en så kallad business partner till Building Technologies divisionen, för vilka du kommer att ansvara för både strategisk och operativ marknads- och interkommunikation.  Du blir en nyckelspelare i det gemensamma arbetet med att skapa värde för våra kunder och partners och du förväntas agera som en strategisk partner till divisionsledningen, både i Sverige och i Norden. Vidare kommer du att ansvara för att divisionen hela tiden marknadsför sig på det mest effektiva sättet för att uppnå divisionens affärsmål. Din roll innebär att du är med och utvecklar och leder divisionernas satsning på att bli ledande leverantörer inom sina marknadssegment. Det kräver att du sätter dig in i säljprocessen och vilka mekanismer som påverkar den.

Du kommer att ha många kontaktytor, såväl internt som externt, såväl lokalt i Sverige som i vår nordiska och övriga internationella organisation. Exempel på arbetsuppgifter;

 • Ansvara för extern och intern kommunikation samt marknadsföring
 • Ansvara för utveckling och implementering av den nordiska kommunikationsplanen.
 • Sträva efter ett integrerat arbetssätt där egna, köpta och förtjänade, digitala och analoga kanaler samspelar för bästa effekt
 • Din profil

  Du har relevant utbildning inom kommunikation, marknadsföring och/eller digitala kanaler från högskola eller universitet. Vi söker dig som har god erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikations- och/eller marknadsföringsarbete, från B2B-bolag med verksamhet i flera länder. Det är till stor fördel om du har arbetat i ett större techbolag samt arbetet med change management.  

  Du är van att arbeta utifrån ett affärsperspektiv och har erfarenhet av att skapa och optimera digitala kundresor. Vidare har du intresse för att förstå målgruppens behov och hur köpbeteenden utvecklas över tid. För att lyckas i rollen är du en driven person med god kunskap och erfarenhet av att arbeta med produktion och uppföljning av innehåll på digitala plattformar. Du har förståelse för digitala marknadsföringsmekanismer. Du är målinriktad, tar aktivt ansvar och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Vi ser gärna att du är en strukturerad individ som är trygg i din kompetens och drivkraftig i din framtoning.

  Har du därutöver erfarenhet av, eller intresse för, samhällsutmaningar som urbanisering och infrastruktur är det positivt. Du ska tala och skriva svenska och engelska flytande.

  Om Siemens

  Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalisering i mer än 165 år. Företaget är verksamt i mer än 200 länder, med fokus på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. Under verksamhetsåret 2016, som avslutades den 30 september 2016, genererade Siemens en omsättning på 79,6 miljarder euro och hade 351 000 anställda världen över. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Arenastaden, Solna. Det senaste verksamhetsåret (2016) var omsättningen för Siemens Sverige ca 16,6 miljarder kronor. Läs mer på

  .

  När du blir en av oss

  Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

  Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

  Om du vill veta mer

  Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Jag som arbetar med detta uppdrag är konsultchef, Paola Banegas

  .

  Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

  Vi ser fram emot att höra från dig!

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.