Projektkoordinator till ADAM

För ett två år långt projektsamarbete söker Friends och Hjärnfonden en Koordinator som gärna har arbetat inom skolan eller haft nära kontakt med skolan som målgrupp.

Friends och Hjärnfonden har tillsammans fått projektmedel från Postkodlotteriet för att öka barns möjlighet till inlärning i skolan samt minska mobbning. Projektet ”Alla delar av mig” (ADAM) syftar till att öka kunskap och förståelse för barn med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i skolmiljö, så att alla barn har rätt att lyckas i skolan med sin diagnos. För att kunna driva kunskapshöjande insatser mot skolvärlden och föräldrar med understöd av opinionsbildande insatser mot allmänhet och beslutsfattare behöver vi nu rekrytera in en Koordinator som ska vara med och driva det här projekt i två år.

Rollen

I rollen som Koordinator arbetar du dagligen tillsammans med Projektledaren och kommer operativt att se till att alla planerade aktiviteter genomförs. Navet och fokus i projektet är en teaterföreställning som på ett kreativt och inspirerande sätt kommer att engagera och öka kunskapen om NPF hos de elever som ser den. Föreställningen kommer att besöka ca tio städer och spelas för personal och elever på skolor i staden föreställningen besöker. En stor del av arbetet kretsar kring denna förställning där du kommer ha tät kontakt med de skolor som tar in föreställningen. Rollen rapporterar till Kommunikationschefen på Friends men Projektledaren kommer att vara den som dagligen prioriterar Koordinatorns arbetsuppgifter. Rollen är placerade på Friends huvudkontor i Solna, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 

 • Vara ett stöd till projektledaren och operativt genomföra uppgifter kopplade till olika delar av projektet
 • Följa upp inplanerat marknadsförningsutskick av teaterföreställningen med samtal till rektorer med syftet att få skolor att vilja boka in föreställningen
 • Ha kontakt med alla skolor och ansvariga i de städer turnén ska besöka.
 • Stöd i textproduktion till olika delar av projektet som texter till utskick eller till kampanjsajten.
 • Diverse administrativa uppgifter.
 •  
 • Om dig

  Då rollen innebär mycket kontakt med skolvärlden ser vi gärna att du har arbetat inom skolan eller haft nära kontakt med skolan som målgrupp. Du kan ha projektledarutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av liknande produktioner eller ha arbetat med kommunikation. Främst ser vi att du har arbetat i liknande roller tidigare med förmågan att genomföra, leverera och följa upp. För att lyckas som projektkoordinator har du erfarenhet av säljarbete och administrativt arbete. Du är en samhällsorienterad kommunikatör och det är ett stort plus om du har vana av turnéläggning samt kunskap om mobbning, diskriminering eller NPF.

  Som person är du serviceminded och van vid att det snabbt kan svänga - att man ibland måste prioritera om dagens uppgifter. Du är en doer som vill leverera och med ditt prestigelösa, kommunikativa och samtidigt smidiga sätt skapar du förtroende och får med dig människor.

   

  Mer om Friends och Hjärnfonden

  Friends är en värdedriven organisation som grundades för 20 år sedan. Friends har ett så kallat 90-konto 

  tilldelat av Svensk insamlingskontroll

   och är medlemmar inom FRII. 

  Som stiftelse är Friends politiskt och religiöst obundna.

   Vi arbetar dagligen efter våra ledord ”Vi är modiga”, ”Vi visar att förändring är möjlig” samt ”Vi är kunskapsförankrade”. Friends jobbar aktivt mot diskriminering och vill främja mångfald. Därför ser vi gärna sökande med varierande bakgrunder, erfarenheter och perspektiv. Hos oss arbetar du med engagerade kollegor i en utvecklingsorienterad organisation. Du är en del av vårt viktiga arbete för att stoppa mobbning! Läs gärna mer om oss på: 

  Hjärnfonden 

  är en ideell insamlingsstiftelse som utan statligt stöd arbetar för att finansiera och skapa framsteg inom livsviktig forskning kring hela hjärnan, dess kapacitet, sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Vi delar årligen ut stöd till cirka 100 olika forskningsprojekt. Hjärnfonden ökar också kunskapen om hjärnan, hur den fungerar, dess utveckling och potential. Vi jobbar bland annat för att ALLA barn ska ha möjlighet att nå sin fulla potential i skolan där vi särskilt lyfter skolans oförmåga att möta alla barns behov med betoning på t ex ADHD och autism. Andra frågor är t ex Alzheimers sjukdom, stroke och psykisk ohälsa. Läs mer på 

  Intresserad?

  I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Anna Bjerkelius på 08-555 290 00. Vi intervjuar löpande men ser fram mot att få din ansökan med CV & personligt brev via www.kimm.se senast 2017-08-23. Varmt välkommen med din ansökan! 

  Obs!

   Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. 

  Vecka 29-31 tar vi en paus i processen för semesterledighet och påbörjar urvalsarbetet v.34

   

   

   

   

   

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.