Nordic Content & Social Media Manager

Vi söker dig som är social media- och contentspecialist och vill ansvara för Danones innehåll i sociala kanaler. Du är en nyfiken och engagerad person som vill framåt och få möjlighet att påverka. Känner du igen dig? Då kan detta vara ett uppdrag för dig!

Danone söker
Rollen som Content & Social Media Manager är helt ny och vi söker dig som vill anta denna roliga utmaning och brinner för sociala medier. Vi börjar från scratch och söker dig som vill vara en del av denna utveckling och ta ett strategiskt och operativt ansvar när vi tillsammans startar upp vår kommunikation i sociala kanaler.

Om rollen

Som Nordic Content & Social Media Manager på Danone ansvarar du för att skapa relevanta och engagerande content för några av våra mest kända varumärken t ex. Proviva & Actimel. Du säkrar all aktivitet i våra sociala kanaler och att innehållet är engagerande och driver varumärket/varumärkena i rätt riktning med rätt relevans och tonalitet enligt Danones övriga varumärkesstrategi.

Tillsammans med Nordic Digital Marketing Manager kommer du vara en nyckelperson i att bygga upp vår aktivitet i våra sociala kanaler där du kommer arbeta både strategiskt och operativt. Här kommer du få leda små och stora projekt t ex jobba med influencers och komma med idéer som driver vårt arbete framåt.

Uppföljning och analys av våra aktiviteter och kampanjer är naturliga inslag i arbetet. Du har ett kommersiellt tänk och är van att följa upp aktiviteter och kampanjer, AB-testa och konverteringsoptimera för att uppnå bästa resultat för verksamheten.

Du har ett genuint intresse för och håller dig uppdaterad gällande digitala trender och utveckling. Du stöttar gärna dina kollegor med din specialistkompetens inom sociala medier samt agerar bollplank till våra byråer. Du är helt enkelt en person med superkoll

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 1-3 års erfarenhet av att framgångsrikt skapa content och varumärkesbyggande kommunikation för sociala medier. Kanske jobbar du idag på en byrå eller på en marknadsavdelning i en liknande roll.

Du är naturligt nyfiken på digital utveckling och trender med mycket god förståelse för hur sociala medier kan användas för att stärka företagets marknadskommunikation och övergripande affärsmål.

Detta är en operativ roll och du kommer själv att producera materialet så Photoshop eller Illustrator är program som du är mycket van att arbeta i. Vi vill att du skall se dig som en kreativ person som med stor passion arbetar med bilder och animationer. Har du även kunskap i att skapa rörligt material så värderar vi det mycket högt. Skriver och producerar text gör du självklart och anpassar denna efter målgrupp och kanal.

Vi ser att du har en relevant utbildning inom marknad/kommunikation och har en förståelse för begrepp så som CTR, CPM, CPC, Engagement, Paid VS Organic Reach.

För att lyckas i rollen och trivas hos oss är du van att arbeta i förändring där du enkelt kan leda dig själv och prioritera bland dina uppgifter. Du ser dig som en proaktiv och självgående person som vill vara en del av att skapa något nytt. Du har hög samarbetsförmåga och tycker om att ha roligt på jobbet. Hos oss välkomnas det att du tar egna initiativ och är proaktiv. Du är en digital native och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor.

Vi är ett internationellt bolag så det är viktigt att du uttrycker dig mycket bra på svenska och engelska, både i tal och skrift. Kan du även finska är det starkt meriterande.

Våra värderingar är Entusiasm, Humanism, Närhet och Öppenhet är kärnan i vår kultur.
Läs gärna mer om oss på danone.se eller danone.com

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar Danone med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2018-02-04.
Vi har tyvärr inte möjlighet att emot ansökningar via mail.

Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult
Sanna Fridell på sf@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.