Natur & Kultur Söker Pr-Ansvarig För Skönlitteratur

Vi ger ut de bästa böckerna. Ditt jobb blir att få människor att läsa dem!

Natur & Kultur ger ut svenska och utländska berättare av hög kvalitet med fokus på den litterära romanen. Vi ger ut ca 25 titlar/år och varje bok som ges ut, är vald av en anledning. Ditt jobb blir att se till att varje berättelse hittar sina läsare.

Som PR-ansvarig för skönlitteratur är din uppgift att få utgivningen att synas på bästa sätt och i rätt sammanhang. I ditt arbete samarbetar du med en rad aktörer inom det litterära fältet. Vi når ut till läsare via tryckta och digitala medier, återförsäljare, bibliotek, lokala arrangörer och egna digitala kanaler. Du håller tät kontakt med olika samarbetspartners, arrangerar publika evenemang och tar fram material för Natur & Kulturs olika kanaler.

Du formulerar en PR-strategi för varje enskild titel och ser till att den genomförs på bästa tänkbara sätt. I rollen ingår att långsiktigt arbeta med utvecklingen av vår kommunikation i ett föränderligt medielandskap.

Som PR-ansvarig för skönlitteratur arbetar du nära våra skönlitterära förläggare, våra säljare och resten av PR-teamet. Och självklart arbetar du nära våra författare. Vi har en platt organisation och du kommer att arbeta under stort eget ansvar. 


Vi söker dig som:

  • Har minst tre års erfarenhet av PR, kommunikation eller marknadsföringsarbete på ett bokförlag eller i närliggande bransch, samt ett gediget kontaktnät inom relevant media.
  • Har erfarenhet av analys och uppföljning av kommunikationsinsatser.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och är en duktig skribent, med förmåga att anpassa stil efter sammanhang.
  • Kunskaper i Photoshop, InDesign, ljud- eller videoredigeringsprogram är meriterande.

Du är ambitiös, självständig och tydlig. Du arbetar gärna i grupp och är prestigelös och nyfiken. Givetvis är du idérik och vågar testa nya idéer. Du har intresse för och kunskaper i framförallt svensk och utländsk skönlitteratur.

På den allmänlitterära förlagsdelen är vi 26 medarbetare inom fyra utgivningsområden: skönlitteratur, sakprosa, barn och ungdom och illustrerad fakta. Vi sitter i ett hus som vi själva äger i centrala Stockholm med utsikt över Humlegården. Medarbetare har i huset tillgång till ett nyrenoverat gym med bastu, pilatespass och massage.  


Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med juni 2018, med goda möjligheter till förlängning.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till ansokan@nok.se , märkt ”Ansökan - PR-ansvarig för skönlitteratur”. Sista ansökningsdag 30 september.

För mer information om tjänsten kontakta tf. redaktionschef Kristina Billow, facklig representant (Unionen) är Ann Reimers. Båda nås på telefon 08-453 86 00.

 
Bokförlaget Natur & Kultur grundades 1922 och är idag en affärsdrivande stiftelse som, utan ägare med kortsiktiga lönsamhetskrav, kan agera självständigt och långsiktigt. Det som styr oss är det uttalade ändamålet i vår stiftelseurkund: att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning motverka fördomar och inspirera till reflektion och engagemang. Det är till denna nytta vår utgivning och vårt överskott bidrar.

Skicka din ansökan till ansokan@nok.s med rubrikraden Dagens Media Jobb.