Marknadsansvarig /Marketing Manager

Vill du ha en nyckelroll i en färgstark internationell organisation som arbetar med färg i alla nyanser? Som Marknadsansvarig hos oss får du en hög påverkansgrad i en dynamisk miljö som ständigt förändras.

       
Rollen

Som marknadsansvarig hos oss på NCS är ditt ansvar att arbetar löpande med att exekvera de strategiska marknads- och kommunikationsplanerna gällande allt från hur vi arbetar med vårt varumärke till PR-frågor och events – allt på en global nivå. Rollen är framförallt operativ och typiskt för denna roll är att du ena stunden kan skriva och uppdatera vår företagspresentation för att i nästa diskutera kommunikationsplaner och sen skriva en pressrelease.

Som marknadsansvarig hos oss arbetar du självständigt men i nära samarbete med VD som du också rapporterar till. Du sitter på huvudkontoret i Stockholm och har dina internationellt baserade kollegor i Kina och Tyskland som arbetar lokalt, medan du som Marknadsansvarig har en global roll. Du är en fena på att röra dig i internationella miljöer och tycker att den här beskrivningen stämmer på det du vill göra och hur du är som person.

       
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Marknadsansvarig kommer du att ha många kontaktytor både internt och externt med kunder och samarbetspartners. Förutom att du äger och verkställer marknads- och kommunikationsplanen så bevakar du att den stödjer företagets mål och långsiktiga strategi. Du kommer att initiera, koordinera och följa upp PR-aktiviteter, arbeta med den interna kommunikationen, uppdatera marknads- och säljmaterial, skriva pressreleaser, koordinera och delta i olika events, arbeta med webb, nyhetsflöden online, sociala medier och mycket annat.

       
Mer om dig

Vi söker dig med en grym projektledarförmåga, du är snabb, flexibel och lösningsorienterad. Du ser ordning och reda som självklarheter för att kunna ha koll i jobbet. Du har lätt för att få med dig andra i olika aktiviteter, projekt och förändringar. Du är trygg och en socialt kompetent person som gillar att ha många kontakter, man vänder sig gärna till dig både för att kunna bolla idéer såväl som att helt enkelt snacka en stund. Andra kallar dig nog för envis, du är ihärdig och ser till att genomföra det du åtagit dig. Att resa några dagar i månaden är något du ser som en extra bonus i tjänsten.

       
Din bakgrund

  • Jobbat i 3-5 år i en bred marknadsroll i en internationell miljö. Om det är en större eller mindre organisation är mindre viktigt – men sannolikt har du arbetat inom B2B på något sätt – och en byråbakgrund skulle kunna vara rätt för rollen
  • Jobbat mestadels operativt men är även van att ha strategiska diskussioner och att exekvera och följa upp på strategiska planet
  • Erfarenhet från att arbeta med PR
  • Skrivit allt från presentationer till pressreleaser på engelska – din engelska är alltså helt flytande även i skrift
  • Ett öga för layout och har Adobe Creative Clouds program som dina främsta verktyg
  • Känsla för digitala flöden där webb, kampanjer, sociala medier och appar länkar samman
  • Jobbat med webb, gärna i WordPressmiljö.

       
NCS Colour

Vi på NCS är PASSIONERADE FÄRGEXPERTER! Under 35 år har vi hjälpt våra kunder med att utveckla och kommunicera produkter och tjänster där färg är en avgörande faktor för framgång.

Med NCS Systemet som grund, vårt tredimensionella och vetenskapligt framtagna färgsystem som rymmer och visualiserar alla färger i färgrymden, underlättar vi navigation, kommunikation och kontroll av färger. Vår vision är att förenkla definiering av färg, hjälpa kunder att förstå sambandet mellan färg, ljus och material för att nå önskat resultat – från designprocess till produktion.

Genom våra två affärsområden NCS Colour och CAPQ stöder vi kunder i mer än 80 länder världen över. Vi erbjuder fysiska färgprodukter, digitala lösningar, tjänster och inspiration från vårt globala huvudkontor i Stockholm, Sverige samt kontor i Tyskland och Kina. IKEA, Siemens, H&M, Electrolux, Toyota, Jotun och Volvo är några av de företag som vi är stolta över att arbeta med.

       
NCS erbjuder

Vi på NCS är färgexperter och världsledande inom att kommunicera, visualisera, kontrollera och navigera färg. Hos oss får du möjligheten att vara med och påverka vår utveckling framåt tillsammans med engagerade kollegor som trivs på jobbet. I härliga miljöer på Fridhemsplan fulla av kunskap, färg och inspiration vill vi att ditt driv och entusiasm skall få avtryck och utväxling.

       
Ansök  
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV & personligt brev via kimm.se så snart som möjligt, dock senast den 29 oktober 2017. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se.

Välkommen att arbeta med oss på NCS Colour!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.