Marketing Manager Scanbalt till dormakaba

Drömmer du om en internationell karriär i ett spännande bolag? Då är din chans här. Vi söker en driven och strategisk Marketing Manager Scanbalt med placering i Stockholm!

Koncernerna Dorma och Kaba slogs samman till dormakaba i september 2015. Fusionen resulterade i ett företag på den globala topp tre-listan på marknaden för säkerhets- och passerlösningar med en proformaförsäljning på över två miljarder schweizerfranc och ca 16 000 anställda. dormakaba är aktiva i över 130 länder, med närvaro i form av både produktionsanläggningar och distributions- och servicekontor på alla relevanta marknader.

I vår portfölj ingår låssystem – allt från cylindrar, nycklar och lås till fullständigt nätverksintegrerade elektroniska passerlösningar – men även fysiska passersystem och automatiska dörrsystem, plus ett brett utbud av dörrbeslag, dörrstängare, dörrautomatiker och passagekontroll. Vii har även glasbeslag, hotellås och kassaskåpslås. Dessa kompletteras av produkter för registrering av tids- och företagsdata, högsäkerhetslås, horisontella skjutväggar och flyttbara avdelare.

I rollen som Marketing Manager Scanbalt är du medlem i regionens ledningsgrupp och rapporterar till Senior Vice President. För närvarande har du 5 direktrapporterande och en organisation som består av 23 medarbetare. Geografiskt ansvarar Marketing Manager Scanbalt för uppsatta mål för enheten i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum. Placeringsort för befattningen är vid kontoret i Stockholm men även Göteborg eller Köpenhamn kan vara aktuellt för rätt person.

Om rollen
Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för regionens marknadsstrategi, positionering, paketering av produkter och tjänster samt produktprisstrategi. Du ansvarar för framtagning av en digital marknads – och kommunikationsplan som stöder all försäljning i samtliga säljkanaler.

Rollen kräver stor förståelse för både produkter, lösningstänkande och mjukvara. Branschen har en accelererande inriktning mot elektrifierade, mekatroniska produkter med mer mjukvaruinnehåll i både produktdistribution och projektförsäljning. Samarbetet med såväl segmentets produktansvariga, landsorganisationerna och kunder är framgångsfaktorer. Andra ansvarsområden är bl.a. varumärkeskommunikation, lokal produktutveckling, utveckling av produkternas bruttomarginaler och regionens marknadsprocess, produktlanseringar samt uppföljning av satta mål.

För att trivas i rollen tror vi att du är modig, prestigelös och drivande. Du har hög energinivå som du använder för att skapa engagemang och intresse för dina medarbetares och kunders utmaningar. Som person är du utåtriktad och social och trivs med att ha både externa och interna kontakter. Du är målfokuserad, har en stark passion för ditt jobb och brinner för försäljningsutveckling. Du har förmågan att utveckla verksamhetens struktur och processer.

Exempel på konkreta ansvarsområden:

  • Övergripande ansvar för att säkra de strategiska målen genom samarbete med lokala Country Managers/Market lead.
  • Stödja och fastställa lokala marknadsföringsinsatser utifrån riktlinjer anpassade till respektive lands produkter vad gäller t ex prissättning, paketering och branding etc.
  • Proaktivt jobba med pre-sales aktiviteter.
  • Resultatmått som; Försäljningstillväxt, bruttomarginal, ROI på genomförda marknadsinsatser och varumärkeskännedom.

Om dig
Du har en relevant universitetsutbildning eller motsvarande inom t.ex. ekonomi och/eller marknadsföring. Du har minst 10 års erfarenhet av produktansvar, försäljning och marknadsföring i en internationell miljö, varav minst fem år på en ledande befattning. Du är en coachande ledare som är van vid att leda medarbetare som finns lokaliserade på olika ställen. Du är trygg med att genomföra presentationer inför större grupper. Engelska muntligen och skriftligen är ett krav, det är dock inte svenska. Däremot ser vi det som meriterande om du behärskar ett eller flera av de skandinaviska språken.

Vi erbjuder
En spännande roll om du vill arbeta på strategisk nivå och vara med och påverka ett företags tillväxt och lönsamhet i en internationell miljö. dormakaba erbjuder personlig utveckling genom strategiska processer för att utveckla personer och säkerställa att de har rätt utbildning och kompetens. I rollen arbetar du internationellt, vilket ger möjlighet till en intressant internationell karriär inom koncernen. 

Nu måste du ju ansöka!
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius på ab@kimm.se Vi ser fram emot din ansökan via www.kimm.se senast 26 augusti. Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.