Marketing and Brand officer till Skydda!

Tänk dig att du kommer in på kontoret på måndagsmorgon, med en känsla av att – den här veckan kan jag bidra till att minska arbetsplatsolyckor och till att folk inte skadar sig på jobbet!

Vi tror på riktigt att arbetsplatsolyckorna kan minska radikalt, om vi gör rätt för oss. Vi har en vision att alla skall vara trygga och säkra på sin arbetsplats. Vill du hjälpa oss att nå dit? Vi gör nu en storsatsning och letar efter en person som står redo för nästa steg i karriären. En person som är full med energi, idéer och kreativitet. En person med ett naturligt sinne för affärsmannaskap och som vill hjälpa oss att ta Skydda till nästa steg, genom rollen Marketing and Brand Officer.


Om rollen

Ditt arbete kommer bestå av att driva marknads- och utvecklingsprojekt från idé till slutleverans både på befintliga och nya marknader i Sverige, Norge och Finland. Du blir marknadschef för Sverige och varumärkesansvarig globalt, initialt mot Norge och Finland. Du blir ledare för ditt svenska team som kännetecknas för sin stolthet, starkt lagarbete, prestigelöshet samt högt tempo med korta beslutsvägar. Vi söker din kompetens och kapacitet för att möjliggöra en ökad marknadsnärvaro och fortsatt expansion. Rollen kräver mycket projektledning, en hög kapacitet och en vana att hålla många projekt igång parallellt.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterat till VD, med placering i Ulricehamn. Initialt behövs hög närvaro men efter loppets gång är det okej att pendla från annan ort i Sverige.


En vanlig vecka:  

En ”vanlig vecka” är svår att beskriva då vi vill att man vågar göra nya satsningar och att man går otrampad mark, men några konkreta arbetsuppgifter som definitivt kommer att ingå i rollen är:

 • Utveckling och uppföljning av varumärkeskoncept inkl. plattform, profil och strategi, både inom våra affärsområden Retail och Solutions.
 • Projektledning och operativt ansvarig för centralt utpekade lanseringar & aktiviteter
 • Genomföra varumärkesmätningar och konkurrentanalyser.
 • Projektledaransvarig för central mediaproduktion – rörlig film, fotografering och print
 • Upphandla och kravställa reklam-, webb-, design- media- och kommunikationsbyråer utifrån ett centralt perspektiv.
 • Ansvar för uppdateringar och efterlevnad av brandmanuals – grafisk formgivning, riktlinjer i sociala medier, förpackningsdesign och centralpresentation.
 • Ansvarig för all PR – pressreleaser, nyhetsbevakning och medial krishantering.
 • Ta fram innehåll, utformning, budget och ansvara för genomförandet av vår årliga konferens.
 • Ansvarig för lagervärde och underhåll avseende profilprodukter, trycksaker och inredning.
 • Budgetansvar – yes! Du ansvarar också för att sammanställa och följa upp marknadsbudget.
 • Ansvarig för immateriella tillgångar – varumärkesskydd och domännamn.
 • Utveckling av nya koncept – utbildningskoncept, butikskoncept och kommunikationskoncept.


Om dig

För att du och rollen ska bli en perfect match, tror vi att du är modig, prestigelös och drivande. Du har hög energinivå som du använder för att skapa engagemang och intresse för dina medarbetares och kunders utmaningar. Du har förhoppningsvis lätt för att zooma både in och ut, för att kunna se helhet som detaljer. Som person är du utåtriktad och social och trivs med att ha både externa och interna kontakter. Du är målfokuserad, har en stark passion för ditt jobb och brinner för försäljningsutveckling. Du har en god förmåga och framförallt intresse i att att utveckla verksamhetens struktur och processer, hela tiden. För att komma in riktigt bra i rollen så tror vi att du har med dig en dokumenterad erfarenhet av en framgångsrik varumärkesresa.


Vi erbjuder

Vi erbjuder dig att komma in i en tillväxtfas där mycket kommer att hända. Svängutrymmen är därmed stora och det är egentligen bara vi själva som kan sätta våra gränser. Vi behöver våga, testa nytt och utmana både oss själva och branschen. Vi tror att alla tjänar på rätt säkerhet – användaren, samhället, företaget och miljön. Vårt varumärkeslöfe lyder ”protecting people”. I den här rollen kommer du med all sannolikhet lära känna nya delar av dig själv och få utvecklas, parallellt med att med djup kunskap om den professionella användarens behov, kunna erbjuda den bästa lösningen för en säkrare arbetsplats.


Nyfiken?

I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. KIMM arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns KIMM i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Vi vill ha din ansökan senast 2018-10-18. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till Linda Tjäder på linda.tjader@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.