Kanalchef till Sveriges Radio Kronoberg

Sveriges Radio Kronoberg är en av landets största radiostationer utanför storstäderna och vi sänder kontinuerligt i P1, P2, och P4 – både lokalt och riks. Våra redaktioner präglas av stor ämnesbredd med specialkunskaper och olikheter som kompletterar varandra. Vi jobbar i trivsamma moderna lokaler mitt i centrala Växjö.

Vi söker nu vår nya chef - en driven publicist och erfaren ledare till Sveriges Radio Kronoberg som brinner för journalistik, programverksamhet och ledarskap. Uppdraget är att leda utvecklingen av en agendasättande lokal radio med vass nyhetsjournalistik och engagerande program nära lyssnarna samt en riksprogramverksamhet med stor spännvidd i uppdrag, innehåll och ämneskompetens. Som kanalchef är du direkt underställd områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för Sveriges Radio område Öst som innefattar P4 Kalmar, P4 Kronoberg, P4 Jönköping och P4 Östergötland samt produktionsteknik.


Arbetsbeskrivning:

 • Ansvarig utgivare och publicistisk chef för utbudet riks och lokalt på alla plattformar; FM, webb och sociala medier.
 • Verksamhetsansvar utifrån Sveriges Radios strategiska mål och förutsättningar. Ansvarig för att utveckla utbudet i FM och digitalt med ljudet i fokus.
 • Personal- och kompetensutvecklingsansvar för 40 medarbetare, arbetsmiljö- och budgetansvar.
 • Formerar och styr kanalens ledningsgrupp.
 • Ansvar för att samarbeta med andra kanaler och redaktioner inom område Öst och övriga företaget. Vara Sveriges Radios röst i offentligheten i Kronobergs län och företräda Sveriges Radio i samhällsdebatter och externa kontakter.


Kvalifikationer

 • Journalistutbildning, annan akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt är ett krav.
 • Ledarskapsutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav.
 • Erfaren publicist med erfarenhet av chefsansvar på en redaktionell arbetsplats är ett krav.
 • Erfarenhet av arbete i ledningsgrupp är ett krav.
 • Erfarenhet som ansvarig utgivare är meriterande.
 • Kunskap om digital medieproduktion och -utveckling är meriterande.
 • Kunskap om radioproduktion och bevakningsområdet är meriterande.
 • Erfarenhet från Sveriges Radio är inte ett krav men du måste förstå företagets public service-uppdrag och ha god känsla för radio och dess utvecklingsmöjligheter i ett föränderligt medielandskap.


Vem är du?

Som person bör du vara en god organisatör, samarbetsinriktad och kunna fatta snabba beslut när det behövs. Du har god kommunikativ förmåga och ett långsiktigt perspektiv. Du är tydlig inför dina medarbetare och ger dem stöd och befogenheter för att skapa motivation, kreativitet och individuellt ansvarstagande. Du brinner för mångfald och ser värdet i medarbetare som har skiftande bakgrund, nätverk och perspektiv.


Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio är en kreativ och stimulerande arbetsplats med starkt utvecklingsfokus. Vår strävan är att medarbetarna ska spegla samhället och publiken. Det gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

 

Vår värdegrund

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.


Anställning 


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Växjö.


Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Ulf Myrestam, områdeschef, 0470-72 60 01, ulf.myrestam@sverigesradio.se.

För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg, 011-495 41 05, sara.kallberg@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Thomas Aaby-Ericsson (SJF): 0470-72 60 63 thomas.aaby-ericsson@sverigesradio.se, Per Brolléus (Unionen): 0470-72 60 76 per.brolleus@sr.se samt SACO som nås via saco@sr.se.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2 januari 2018. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så ansök gärna så snart som möjligt.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.