Kanalchef till SR Stockholm

Vi söker dig som är en driven, vass och inspirerande publicist - som brinner för program och nyheter på olika plattformar, för radio och ljudupplevelsen, för nyhetspuls och att skapa en nära relation till publiken.

Vi vill att du tillsammans med dina medarbetare vidareutvecklar SR Stockholm – med bland annat P4 Stockholm och P5 STHLM, P4 Extra och Vaken – till landets bästa radio- och nyhetsredaktioner.

Vi tror att du engageras av den vassa och engagerande journalistiken, både lokalt i Stockholm och på riksnivå, och med intresse för omvärlden i stort som smått. Vi tror att du har en förmåga att skapa ett kreativt arbetsklimat, med driv framåt och vilja att utvecklas ytterligare.

Du är direkt underställd områdeschefen för område Mälardalen och ingår i område Mälardalens ledningsgrupp.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarig utgivare och publicistisk chef för all produktion på SR Stockholm – vilket innebär lokala kanalerna P4 Stockholm och P5 STHLM, riksprogrammet P4 Extra samt nattradions Vaken som sänds i P3 och P4 nattetid.
 • Ansvar för att driva publicistisk utveckling med många perspektiv, infallsvinklar och en mångfald som stärker och utvecklar innehållet och relationen till publiken på alla plattformar och med ljudet i fokus.
 • Personalansvar-, budget- och arbetsmiljöansvar för hela arbetsplatsen med nästan 70 medarbetare.
 • Upprätta årliga handlings- och utvecklingsplaner och driva den publicistiska utvecklingen.
 • Tillsammans med ledningsgruppen bidra till att medarbetarna får rätt kompetensutveckling
 • Ansvar för att kanalen samarbetar med andra kanaler och redaktioner inom område Mälardalen och övriga företaget
 • Företräda Sveriges Radio i samhällsdebatt och externa kontakter samt delta i att fortsatt utveckla redaktionernas varumärken.
 • Helhetsansvar för att verksamheten bedrivs utifrån Sveriges Radios strategiska mål och förutsättningar.
 • Du driver arbetet i SR Stockholms ledningsgrupp som inkluderar gruppcheferna för det lokala samt P4 Extra och Vaken.


Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
 • Erfarenhet av operativt chefs- och/eller arbetsledaransvar för en redaktionell arbetsplats är ett krav  
 • Erfarenhet av att organisera arbetet i ledningsgrupp är meriterande
 • Erfarenhet av att utveckla medarbetare och programinnehåll utifrån ett målgrupps- och publiktänk är meriterande
 • Erfarenhet av utgivarfrågor och publicistisk utveckling är ett krav
 • Erfarenhet av att arbeta på alla våra plattformar, FM, webb och sociala medier är meriterande 


Vem är du?

Som Kanalchef på SR Stockholm är du en god organisatör, samarbetsinriktad och kan fatta snabba beslut när det behövs. Du är tydlig inför dina medarbetare och ger dem stöd och befogenheter för att skapa motivation, kreativitet och individuellt ansvarstagande. Du är förändringsbenägen och kan entusiasmera medarbetarna att utveckla både verksamheten och sig själva. Du brinner för mångfald och ser värdet i medarbetare som har skiftande bakgrund, nätverk och perspektiv. Din förmåga att skapa kontakt med andra gör dig framgångsrik i att skapa goda relationer både inom och utanför Sveriges Radio. Du vet hur man med god kommunikation får med sig organisationen och medarbetare på nya arbetssätt och synsätt. Du är lyhörd och genuint intresserad av att få medarbetarna att växa, utmana sig själva och ta individuellt ansvar.


Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna. Du kommer till en arbetsplats där den vassa, engagerande och medryckande journalistiken står i centrum för program och nyheter tillsammans med publikens behov och drivkrafter. Vi söker dig som tillsammans med kompetenta medarbetare och i dialog med publiken kan skapa förutsättningar för modern, agendasättande och lustfylld journalistik med ljudet i fokus.
 

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.


Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-08-29. 


Vill du veta mer?

För frågor kring tjänsten kontakta Jakob Sillén, områdeschef för SR Mälardalen, tel. 0708-27 86 52. För frågor kring din ansökan kontakta Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Mariela Quintana Melin, SJF, eller Erland von Heijne, Unionen, via växeln, tel. 08-784 50 00. SACO nås via saco@sr.se.


Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.