Innehållsansvarig Digitala Kanaler

Var med och upptäck äventyret Sverige med oss! Vi söker dig som vill jobba operativt med vårt innehåll på vår webb och sociala kanaler under tiden vår kollega är på föräldraledighet. Välkommen!

Svenska Turistföreningen (STF) är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Vi vet att det finns mycket mer vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Vill du följa med på vår resa?

Rollen som Innehållsansvarig Digitala kanaler innebär att du kommer att driva, utveckla och producera innehåll för STFs digitala och sociala kanaler. Vår digitala kommunikation är oerhört viktig för oss så vi vill att du skall kunna presentera STF på ett inspirerande sätt i syfte att få människor att boka boende och bli medlemmar. Kommunikationen ska också bidra till att vårda relationen med befintliga medlemmar och gäster. Kan du skriva engagerande och inspirerande texter och dessutom matcha det med härliga bild- och filmval, då är det dig vi söker!

Arbetsuppgifter

 • Skapa, paketera och publicera innehåll till STFs webb samt sociala kanaler.
 • Löpande uppdateringar av texter och material på STFs web
 • Vara proaktiv kring att plocka upp bra content inifrån organisationen och omvärlden och koppla det till STFs erbjudande
 • Skapa rörligt material – filmer, livesändningar, chat etc - , främst för våra sociala medier
 • Ansvara för innehålls- och publiceringsplan för de olika kanalerna utifrån STF:s övergripande  kommunikationsplan samt analysera och följa upp resultatet av insatserna
 • Planera och producera digitala nyhetsbrev/riktade utskick

Specifika kunskaper

 • Relevant utbildning, skribent/copyutbildning meriterande 
 • Arbeta obehindrat i Wordpress
 • Erfarenhet av marknadsföring i sociala medier som Facebook, LinkedIn och Instagram
 • Viss kunskap av Adobe Creative Suite ((t.ex Photoshop, InDesign och Illustrator) för bildhantering och redigering för de digitala kanalerna samt Premiere Pro för att redigera film och rörligt material
 • SEO-kunskaper för att ha kunskap om hur texterna skall byggas för att vara optimerade
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Rollen som innehållsansvarig Digitala Kanaler innebär många kontaktytor internt där du lätt behöver kunna skapa nya kontakter och goda samarbeten med olika typer av människor i både större och mindre projekt. Du är en prestigelös, positiv, serviceinriktad och öppen för nya arbetssätt och förändringar i verksamheten. För att trivas hos oss bör du trivas i en miljö där snabba puckar är en del av vardagen och där du självständigt kan se lösningar och prioritera bland dina uppgifter. Vi sitter nära varandra, pratar och skrattar mycket, och våra värdeord – Nyfikna, Äkta, Engagerade, Professionella, Omtänksamma – är viktiga för oss.

Om Svenska Turistföreningen
Svenska Turistföreningen har 235 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger även ut medlemstidningen Turist. Läs mer på www.svenskaturistforeningen.se.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Svenska Turistföreningen med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se senast 22 oktober. Har du frågor om rollen kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till okt/nov 2018 med möjlighet till förlängning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.