External Communications Manager

Vill du vara en del av resan mot framtidens energisamhälle? Just nu pågår den största omställningen av energisystemet i modern tid. Ellevio är som ett av Sveriges största elnätsföretag navet i omställningen och nu startar vi också implementationen av en av de viktiga pusselbitarna i ett smart elnät – andra generationens smarta elmätare. För att kunna genomföra det samt bibehålla vår kundnöjdhet söker vi nu en kommunikationsansvarig med fokus på press, PR och samhällskommunikation.

Kommunikationsavdelningen på Ellevio har uppdraget att stärka och utveckla Ellevios varumärke och relationer med omvärlden och ansvarar för den externa och interna kommunikationen. Vi är ett drivet och engagerat team som ser kommunikation som ett verktyg för företaget att nå sina affärsmål och strävar hela tiden efter att utveckla Ellevios kommunikation och stärka varumärket. Pålitlighet, engagemang och utveckling är våra värderingar och ledord i kommunikationsarbetet.

I rollen som External Communications Manager kommer ditt fokus initialt att vara kommunikationen kring nästa generations smarta elmätare. Förutom att arbeta nära dina kollegor kommer du att ha ett tätt samarbete med Public Affairs och B2C- och B2B-teamen. Tjänsten rapporterar till Kommunikationschefen med placering på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

I den här rollen kommer du att:

 • Utveckla kommunikationsstrategier och planer och proaktivt driva framför allt externa kommunikationsaktiviteter
 • Driva kommunikationsarbetet kopplat till utrullningen av nästa generations smarta elmätare
 • Bygga nätverk, ha en löpande kontakt med utvalda intressenter samt media och vara aktiv i externa sammanhang som seminarier och möten
 • Utveckla budskap och frågor & svar, skriva pressmeddelanden, bakgrundsmaterial och artiklar
 • Utveckla opinionsmaterial som inspel till debattartiklar
 • Ge stöd och råd till talespersoner i pressfrågor och annan extern kommunikation och gilla att själv agera talesperson i vissa frågor
 • Följa upp press- och PR-arbetet genom bevakning och analys
 • Vara aktiv i sociala medier
 •  
 • Vad skulle du kunna ha för bakgrund för att trivas hos oss?

  Vi tror att du har universitetsutbildning eller liknande inom medie- och kommunikation, journalistik, politik, ekonomi eller teknik. Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med pressfrågor, PR och sociala medier i företag eller organisationer med en stark koppling till den politiska arenan t ex energi- och telekombranschen eller offentlig sektor. Vi tror att du är väl insatt i samhällsdebatten och gärna energibranschen och har en god förståelse för politikens och medias villkor. Du är en van projektledare och har haft budgetansvar.

  Vem är du?

  För att lyckas i rollen är du van att leda dig själv och ser själv behov som finns och agerar, tar tag i det som kan förbättras. Och löser problem. Du är inlyssnande och samtidigt tydlig i din kommunikation och med ditt relationsskapade sätt får du med dig personer. Du är målmedveten, triggas av motgångar och taggar till när det brinner i knutarna. En flexibel teamspelare som står med båda fötterna på jorden.

  Mer om Ellevio

  Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi distribuerar el till nära en miljon kunder, hushåll och företag från Hälsingland i norr till Halland i söder, från Smögen i väster till Stockholm i öster, och investerar miljarder varje år för att utveckla elnäten för framtiden. Vi har drygt 400 anställda och sysselsätter ytterligare cirka 3 000 personer varje år genom våra elnätsprojekt. Namnet Ellevio är inget riktigt ord, den främsta betydelsen är ”el och leverans” men också ”vi lever med el”. Vi vill att namnet och hela vårt varumärke och visuella identitet ska uppfattas som varmt, positivt, närvarande och pålitligt.

  Nu måste du ju ansöka!

  I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius enklast på mejl

  eller 08-555 290 00. Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt då vi går igenom ansökningarna löpande – sista ansökningsdag är den 11 december.

  Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.

  Fackliga företrädare är:Akademikerna: Eyob Yehdego, Unionen: Suleiman Said, Ledarna: Fredrik Ullman, SEKO: Jorge Vasconcelos. Samtliga representanter nås via Ellevios växel: 08 606 00 00

  Välkommen med din ansökan!

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.