Estimerare på Discovery Networks Sweden

Discovery Networks Sweden söker nu för avdelningen Tittaranalys och Insikt en analytiker för att estimera tittandet på aktuella kanaler. Tjänsten är ett 10 månaders vikariat med start i november 2017.

Discovery Networks Sweden är ett TV-hus som bland annat äger TV-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC och Eurosport med huvudkontor i Stockholm.


Om rollen


Tittaranalys och Insikt består idag av ett analysteam som jobbar tätt ihop och där det ingår två Estimerare. Våra analyser är avgörande för hela företaget då vi arbetar i ett nära samarbete med säljavdelningen, tablå- och planeringsavdelningen, programavdelningen, sporten och vår digitala avdelning.  

Din primära arbetsuppgift är att förutsäga i vilken utsträckning tittarna kommer att se på våra program eller konkurrenternas, på både kort och lång sikt. Som Estimerare ansvarar du för att ta fram rätt information från diverse avdelningar för att utarbeta ett gediget underlag för dina prognoser. Dessa prognoser är affärskritiska för säljavdelningens arbete.

I arbetet ingår även tablåanalys, dvs att genomlysa och presentera kvalitativa och kvantitativa analyser av kanaler, slotar, målgrupper, flöden och konkurrensbevakning.


Dina kvalifikationer


Vi vill ha dig som brinner för TV, älskar siffror, och som har erfarenhet av att självständigt analysera och hitta mönster och trender från stora mängder av data. Med en högskoleutbildning eller motsvarande i grunden har du kanske redan jobbat ett par år med estimering eller liknande arbetsuppgifter, gärna på en TV-kanal eller mediebyrå.

Du ska ha stor vana av att kommunicera resultat och sammanhang på såväl svenska som engelska. Office-paketet är en självklar del av din vardag och Excel är ditt naturliga val av arbetsredskap. Det är en fördel om du tidigare har jobbat i system som Advantedge, Landmark eller BreakEstimator.


Din personlighet


Som person är du noggrann, analytisk och träffsäker. Du har en hög energinivå med driv och ambition, samt uppskattar en dynamisk arbetsplats med högt tempo.


Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, men vi ser gärna att du skickat in din ansökan till oss senast  30 september, till vår HR-advisor Helene Kivrikis: helene_kivrikis@discovery.com.

Har du frågor, funderingar eller vill veta mer om tjänsten innan dess, är du varmt välkommen att höra av dig!

Skicka din ansökan till helene_kivrikis@discovery.com med rubrikraden Dagens Media Jobb.