Enheten för digitala tjänster söker en redaktionell samordare

Till enheten för digitala tjänster söker vi nu en redaktionell samordnare med huvudansvar för Skolverkets närvaro i sociala medier för anställning tillsvidare.


Om arbetet

Du kommer att:

 • driva och utveckla metoder, arbetssätt och planering för redaktionella insatser
 • samordna och koordinera det dagliga arbetet i redaktionen och utveckla de digitala kanalerna tillsammans med bland annat huvudredaktörer och presstjänst
 • ansvara för innehålls- och kvalitetssäkring inklusive planering, uppföljning, optimering och produktion av innehåll i sociala medier och utvalda redaktionella insatser i andra kanaler, till exempel webbplatser och nyhetsbrev, samt för att texter och andra produktioner passar för respektive kanal
 • utveckla Skolverkets närvaro i sociala medier och i övriga digitala kanaler, vad gäller tonalitet, räckvidd och önskade effekter
 • samordna marknadsföring och spridning av Skolverkets innehåll.


Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats med meningsfulla arbetsuppgifter. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.


Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande inom nämnda område
 • minst två års erfarenhet av att driva redaktionellt arbete i digitala kanaler och sociala medier
 • erfarenhet av innehållsproduktion, redigering och publicering av innehåll på webben, samt kan bildredigering
 • förmåga att snabbt och omdömesgillt formulera dig på skriven svenska
 • erfarenhet av och kunskap om användbarhet och tillgänglighet.

Det är även meriterande om du:

 • har erfarenhet av mätning i digitala kanaler och effektmålsuppföljning
 • har arbetat med Google Analytics, PhotoShop och InDesign
 • har erfarenhet av att arbeta med externa samarbetspartners.

För den här tjänsten behöver du ha goda ledaregenskaper vilket innebär att du kan leda och motivera gruppen och skapa engagemang och delaktighet. Vi ser också att du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och att du lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga, att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt ledarskap och medarbetarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.


Vilka är vi?

Enheten för digitala tjänster ansvarar för att förvalta och utveckla Skolverkets digitala kanaler och myndighetens digitala tillgänglighet. Enheten är också huvudredaktion för innehållet på skolverket.se och flera andra webbplatser. Enheten består av 20-tal medarbetare och ligger under kommunikationsavdelningen.


Upplysningar och ansökan

Tjänsterna är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Sista ansökningdag är den 29 oktober 2018. Det ska framgå i dina ansökningshandlingar på vilket sätt du möter kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika kön, bakgrund och etnicitet.

Skolverket har idag kontor på Kungsholmen och i Värtahamnen. Du kommer att vara placerad på Kungsholmen. Skolverket flyttar till nya lokaler i Solna 2020.


Varmt välkommen med din ansökan till oss!

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47


Kontaktpersoner

Johanna Orre
Enhetschef
08-5273 3546
Johanna.Orre@skolverket.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.