Content Marketing Specialist

Till huvudkontoret i Göteborg letar vi efter dig som är en nyfiken person och som vill utvecklas tillsammans med oss! Som Content Marketing Specialist kommer du arbeta med att skapa innehåll till samtliga av Avinodes kanaler, där ditt störta fokus är att öka engagemanget hos våra kunder. Vill du bli en del av vårt marknadsteam?

Hos oss på Avinode kommer du tillhöra ett modernt tekniskt bolag, med en entreprenörsdriven inställning som förflyttar den bransch vi verkar i framåt. Vi tror på att både våra produkter och vi som arbetar här kan utvecklas, vilket gör att idéer från våra nyfikna anställda alltid välkomnas. Det förnyar både oss själva och våra produkter. En av våra kollegor på marknadsavdelningen ska gå på föräldraledighet, så därför passar vi på att förstärka teamet med ytterligare en kollega för en ny roll. Vi letar efter dig som tillsammans med oss vill utveckla vårt innehåll för att öka engagemanget hos våra kunder. Kanske är det du?

Dina arbetsuppgifter och ansvar
Hos oss kommer du i ett tätt samarbete med dina kollegor ansvara för samt utveckla Avinodes marknads- och kommunikationsaktiviteter. I rollen som Content Marketing Specialist planerar du självständigt ditt arbete och agerar i samtliga av Avinodes kanaler utifrån angiven strategisk plan och företagspolicy. Det innebär med andra ord att du får tydliga instruktioner och riktlinjer, men behöver självständigt ta ansvar för att planen sätts till verket. Du arbetar främst med att producera innehåll, till nyhetsbrev, på webben, kring event och kampanjer samt till sociala medier.

Du har förväntningar på dig att arbeta proaktivt för att se vad som behöver göras och när. I din roll ansvarar du för att utvärdera samt mäta olika aktiviteter och resultat, för att ständigt utveckla ditt arbetssätt och Avinodes strategiska marknadsplan.

Dina centrala arbetsuppgifter i punktform:

  • Planera och sätta tidsplan för marknadsaktiviteter i olika medier och kanaler
  • Producera och designa content – skriftligt och grafiskt
  • Mäta och analysera olika marknads-aktiviteter och dess resultat
  • Arbeta proaktivt och produktivt utifrån Avinodes övergripande strategi och riktlinjer

Ditt team
I rollen som Content Marketing Specialist kommer du sitta på vårt globala huvudkontor i centrala Göteborg och resor till mässor och våra kontor runt om i världen kan förekomma. Du ingår i ett socialt och utåtriktat marknadsteam som består av totalt fem personer och din närmsta chef är Head of Marketing. Däremot arbetar vi tätt över avdelningarna, så du kommer säkert finna dig själv att spela tv-spel tillsammans med någon från sälj eller ekonomiavdelningen.

Din personlighet
För att passa in i vårt team och bli en ”Noder”, som vi kallar oss internt, är du en nyfiken person som bidrar med energi. Vi tror att du lyfter dina idéer och vågar testa nya saker utan att vara rädd för att ibland misslyckas. Det är viktigt att du är lyhörd för feedback och input från kollegor, samtidigt som du är trygg i din kunskap och kan argumentera för dina idéer. Hos oss kommer du som har en naturlig förmåga att parera mellan lekfulla samtal och professionella möten att trivas bra. Eftersom vi ger dig ansvar i ditt arbete, förväntar vi oss också att du är ansvarstagande och noggrann med att leverera mot satta deadlines. Det gör att du har ett prestigelöst förhållningssätt och en lösningsorienterad inställning.

Dina erfarenheter
Vi önskar att du som söker den här rollen som Content Marketing Specialist har en eftergymnasial utbildning inom marknadsföring och/eller kommunikation samt några års erfarenhet av att skriva och producera material till olika kanaler. Vi tror att en bakgrund från byrå kan vara fördelaktigt eftersom du hos oss kommer arbeta i en dynamisk miljö där det är många projekt igång samtidigt. Men du kanske också kommer från en roll där du främst arbetat med att producera material till sociala medier som exempelvis Social Media Coordinator. Oavsett tidigare titel har du samlat på din kunskap inom Adobe Suite vilket gör att du själv kan redigera bilder och producera de format som passar innehållet. Du är van att arbeta i ett CMS för publicering på webben och har du kunskap av filmredigering är det meriterande. Eftersom allt skriftligt material skrivs på engelska, krävs en utmärkt skriv- och kommunikationsförmåga på engelska.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media.

Vi arbetar med löpande urval i den här processen, vilket innebär att vi kommer kontakta och träffa kandidater under tiden som annonsen ligger ute. Eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, uppmanar vi dig som finner rollen intressant att söka den så snart du har möjlighet.

Ansöker gör du direkt på Kimm:s egna hemsida och vi tar dessvärre inte emot ansökningar via mail. Om du däremot har frågor eller funderingar på tjänsten eller hur processen ser ut framåt, ta gärna kontakt med oss. Du når Stina Scheller på stina.scheller@wise.se, eller Marios Maletsikas på marios.maletsikas@wise.se.

Ser fram emot din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.