Ansvarig Projektledare med konstnärlig ådra

För ett två år långt projektsamarbete söker Friends och Hjärnfonden en Projektledare som ska driva projektet ”Alla delar av mig” (ADAM).

Friends och Hjärnfonden har tillsammans fått projektmedel från Postkodlotteriet för att öka barns möjlighet till inlärning i skolan samt minska mobbning. Projektet ”Alla delar av mig” (ADAM) syftar till att öka kunskap och förståelse för barn med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i skolmiljö, så att alla barn har rätt att lyckas i skolan med sin diagnos. För att kunna driva kunskapshöjande insatser mot skolvärlden och föräldrar med understöd av opinionsbildande insatser mot allmänhet och beslutsfattare behöver vi nu rekrytera in en projektledare som ska leda detta projekt i två år.

Rollen

Som projektledare ansvarar du för att driva på och se till att alla planerade aktiviteter genomförs. Navet i projektet är en teaterföreställning som på ett kreativt och inspirerande sätt kommer att engagera och öka kunskapen om NPF hos de elever som ser den. Till detta ska en lärarhandledning tas fram som stöttar skolorna i fortsatt samtal om NPF med eleverna. Föreställningen kommer att besöka ca tio städer och spelas för personal och elever på skolor i staden föreställningen besöker. Du rapporterar till styrgruppen och sitter på Friends huvudkontor i Solna i Stockholm. I projektgruppen har du även en projektkoordinator som operativt stöd.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Övergripande projektledaransvar samt budgetansvar för projektet.
 • Samla in kunskap till projektet från relevanta intresseorganisationer.
 • Planera opinionsbildande insatser, t ex genomföra SIFO-undersökning samt knyta ambassadörer och talespersoner till projektet.
 • Ta fram en kampanjsajt för projektet tillsammans med webbyrån.
 • Ta fram online-utbildningen med rörligbild och manuskript till skolpersonal samt föräldrar.
 • Skapa en teaterföreställning; framtagande av manuskript, gestaltning och utförande samt rekrytera in personal till teaterföreställningen samt ta fram lärarhandledningsmaterial.
 • Planera en kortfilmstävling samt knyta dokumentärfilmare till projektet.
 • Genomföra informationsutskick till föräldrar.
 • Om dig

  Du är en resultatorienterad projektledare, gärna med erfarenhet av att driva liknande projekt och/eller komplexa projekt med många intressenter och förmåga att genomföra, leverera och följa upp. Vi ser gärna att du har en projektledarutbildning med dig i bagaget och erfarenhet av att formulera starka budskap till olika målgrupper. Med ditt prestigelösa, kommunikativa och samtidigt smidiga sätt skapar du förtroende och får med dig människor. 

  För att lyckas i rollen är du en kreativ och konstnärlig person med erfarenhet av att producera och skapa inom teater, film eller narrativt berättande med förståelse för pedagogiska och utbildande budskap. Du är en samhällsorienterad kommunikatör och har jobbat med trygghetsarbete bland barn och unga som målgrupp, t ex från skolvärlden. Det är meriterande om du har medievana och erfarenhet av att driva debatt.

  Mer om Friends och Hjärnfonden

  Friends

  är en värdedriven organisation som grundades för 20 år sedan. Friends har ett så kallat 90-konto

  tilldelat av Svensk insamlingskontroll

  och är medlemmar inom FRII.

  Som stiftelse är Friends politiskt och religiöst obundna.

  Vi arbetar dagligen efter våra ledord ”Vi är modiga”, ”Vi visar att förändring är möjlig” samt ”Vi är kunskapsförankrade”. Friends jobbar aktivt mot diskriminering och vill främja mångfald. Därför ser vi gärna sökande med varierande bakgrunder, erfarenheter och perspektiv. Hos oss arbetar du med engagerade kollegor i en utvecklingsorienterad organisation. Du är en del av vårt viktiga arbete för att stoppa mobbning!Läs gärna mer om oss på:

  .

  Hjärnfonden 

  är en ideell insamlingsstiftelse som utan statligt stöd arbetar för att finansiera och skapa framsteg inom livsviktig forskning kring hela hjärnan, dess kapacitet, sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Vi delar årligen ut stöd till cirka 100 olika forskningsprojekt. Hjärnfonden ökar också kunskapen om hjärnan, hur den fungerar, dess utveckling och potential. Vi jobbar bland annat för att ALLA barn ska ha möjlighet att nå sin fulla potential i skolan där vi särskilt lyfter skolans oförmåga att möta alla barns behov med betoning på t ex ADHD och autism. Andra frågor är t ex Alzheimers sjukdom, stroke och psykisk ohälsa. Läs mer på 

  Intresserad?

  I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Anna Bjerkelius på 08-555 290 00. Vi intervjuar löpande men ser fram mot att få din ansökan med CV & personligt brev via www.kimm.se senast 2017-08-16. Varmt välkommen med din ansökan!

  Obs!

  Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. 

  Vecka 29-31 tar vi en paus i processen för semesterledighet och påbörjar urvalsarbetet v.33                                      

     

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.