Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Workshop byter vd

Publicerad: 16 januari 2018, 06:30
Uppdaterad: 15 januari 2018, 16:10

Bild 1/2  "Det är otroligt roligt att sätta tänderna i detta och ha det yttersta ansvaret. Jag tror att jag kan tillföra en hel del med tanke på min bakgrund", säger Payman Hazheer, vd på Workshop.

Retailbyrån Workshop får ny vd när vice vd Payman Hazheer tar ett kliv uppåt i företaget. Tidigare vd Kristofer Wanselius går istället över till att arbeta ännu närmare kunderna.


Ämnen i artikeln:

Workshop

Retailbyrån Workshop har stakat ut en ny affärsplan och i och med detta lämnar vd Kristofer Wanselius över vd-posten till vice vd Payman Hazheer. Kristofer Wanselius har varit vd på byrån sedan 2008.

Payman Hazheer började på byrån för lite mer än tio år sedan och hade då rollen som team leader där han bland annat arbetade med att utbilda butiker i kunders produkter. Under två år gick han över till kundsidan och arbetade med byråns tidigare kund Telenor, för att sedan återvända till byrån.

– Vi har haft den här dialogen sedan jag kom tillbaka för ett par år sedan, och det är otroligt roligt att sätta tänderna i detta och ha det yttersta ansvaret. Jag tror att jag kan tillföra en hel del med tanke på min bakgrund, säger Payman Hazheer.

Kristofer Wanselius lyfter också fram att byråns mission är att få sina anställda att utvecklas, vilket Payman Hazheers steg uppåt är ett tydligt exempel på.

Hur känns det att lämna över vd-posten?

– Jag har levt med det här hela mitt yrkessamma liv, så det är klart att det finns en hel del emotionella bitar i det hela, det går inte att sticka under stolen med. Men det har varit en tydlig plan och jag är otroligt glad att vi byter vd nu när vi har tillväxt, det hade varit skillnad om det hade varit det omvända.

Kristofer Wanselius ser det som positivt att rekrytera en ny vd internt i och med att man från början känner till personens styrkor och svagheter.

På kontoret i Stockholm arbetar idag 50 anställda, 10 anställda är placerade i Amsterdam och två i Danmark medan byrån samtidigt har ännu fler anställda som arbetar med att coacha och utbilda kunder ute på fältet. Allt som allt har byrån 227 fast anställda.

2016 landade omsättningen på 208 miljoner kronor medan rörelseresultatet landade på minus 0,7 miljoner kronor. För 2017 säger Kristofer Wanselius att den preliminära omsättningen landar på nära en kvarts miljard och resultatet på 5 miljoner.

Hur har ni kunnat öka tillväxten?

– Det är en mix av flera olika faktorer. Dels händer det mycket inom retail i och med omnichannel. Det finns ett mycket större behov av hjälp idag och det är viktigare att man agerar rätt inom retail idag, säger Kristofer Wanselius.

Kunduppdragen och antalet kunder har också vuxit, samtidigt som kundtappet inte varit lika stort.

– Konsumenterna har också högre krav idag. Förväntningarna men även konkurrensen har hårdnat, då är det naturligt att man vänder sig till oss som är en fullservicebyrå eftersom frågeställningarna blir mer komplexa, säger Payman Hazheer.

Förutom att en ny vd är på plats så handlar den nya affärsplanen för byrån om att fokusera ännu mer på datadrivna beslut i de fysiska kanalerna.

– Vi kan kombinera både online- och offlinedata och har ett holistiskt perspektiv som retailbyrå, säger Payman Hazheer.

Att integrera offline och online är också den största utmaningen som Workshops kunder tampas med.

– Hur får man ihop online och offline och hur tjänar man pengar på det, säger Kristofer Wanselius och Payman Hazheer tillägger:

– Det handlar också om att man förr tog fram ett koncept som levde i fem år, nu är det en konstant förändring. Det är också en allt större utmaning för stora varumärken att kunna leverera en konsekvent kundupplevelse i olika format.

Varför har den utmaningen växt då?

– Det är tekniskt lätt att styra upp en närvaro digitalt, men att etablera ett koncept med mycket personal med hög ruljangs, det är svårare. Tekniken har bidragit till en hastighet digitalt som inte går ihop på samma sätt i det fysiska, säger Kristofer Wanselius.

Vilken är den största utmaningen för er?

– Att rekrytera rätt kompetens som både kan retail men som också har erfarenhet från konsultsidan. Det kan ta några varv innan man hittar rätt personer, säger Kristofer Wanselius och Payman Hazheer fyller i:

– Om vi ser till data så är en utmaning – som också är en möjlighet – att det finns otroligt mycket teknikföretag som kan hjälpa till och ta fram data. Utmaningen ligger i att identifiera vilka som är rätt för oss.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Workshop

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.