Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Wildeco köper Taurus

Publicerad: 20 Augusti 2009, 14:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

För att säkra en föryngring i Wildeco förvärvar företaget Taurus kommunikation.


Syftet är att förstärka kompetensen inom kommunikationsområdet, något som Wildeco satsar på. Grundaren av Taurus kommunikation, Jacob Nyberg, är nöjd med sammanslagningen.

– Vi hade ett gemensamt intresse av att göra det. Jag ville in i en större byrå och tyckte det var kul med en större organisation. De behöver också en drivande kraft som står för kontinuitet eftersom de nuvarande ägarna blir äldre, säger han.

Förvärvet innebär att företaget växer. Något som de planerar att fortsätta med. Enligt Jacob Nyberg kommer nyanställningar att bli aktuellt.

– Vi kommer att rekrytera, det får vi göra steg för steg. Vi vill rekrytera flera kommunikationskonsulter. Det kan säkert finnas utrymme för två nya personer inom det området ganska snart, säger han.

Jacob Nyberg får inga miljoner i och med förvärvet. Däremot blir han styrelseordförande och partner. Hur mycket den sammanslagna byrån kommer att omsätta vet han inte. Under 2008 hade Taurus en byråintäkt på 4,5 miljoner kronor. Och förhoppningarna är goda att det fortsätter att gå bra.

– Vi ser det här som en tillväxtstrategi. Vi har bra med uppdrag och märker också att det finns ett intresse av våra uppdrag.

Wildeco har bland annat SAS, Scania, Bong, Riksgälden och Lantmännen som kunder.

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.