Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Westanders vinst rasar

Publicerad: 15 Oktober 2015, 11:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:25

Pr-byrån Westander minskar vinsten och når inte årets lönsamhetsmål.


Ämnen i artikeln:

Westander

Pr-byrån Westanders rörelseresultat låg på 1,2 miljoner kronor under de första nio månaderna 2015, jämfört med 5,4 miljoner under motsvarande period förra året. Minskningen beror bland annat på att byrån höjde lönerna med 5 procent från den 1 januari och har i dag 18 procent fler anställda än för ett år sedan.

– Vi är inte överraskade över vinstraset, vi har gjort en del rekryteringar och förbereder oss för framtiden. Detta samtidigt som våra siffror jämförs med förra året då vi hade ett rekordår, säger Patrik Westander, som är vd på Westander, till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Men vi är inte oroliga, alls. Det är en besvikelse att vi inte kommer att nå årets lönsamhetsmål men det är även så att vi har gjort en del lönehöjningar och vi ser positivt inför nästa år.

På Westander arbetar idag 33 personer.

Westanders byråintäkt blev 24,4 miljoner kronor under årets första nio månader, en minskning med 1 miljon kronor, eller 4 procent, jämfört med motsvarande period 2014. Vinstmarginalen minskade till 5 procent.

De tio största uppdragsgivarna stod för 50 procent av Westanders byråintäkt under de första nio månaderna.

Företag svarade för 66 procent av byråintäkten, medan intresseorganisationer stod för 26 procent och myndigheter för resterande 8 procent.

Medierelationer utgjorde 82 procent av byråintäkten och lobbying svarade för 18 procent.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Westander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.