Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Westanders nya utsikt

Publicerad: 17 April 2014, 06:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

Flyttkostnaderna till nya lokaler vid Slussen täcks av ett bra första kvartal.


När första kvartalet 2014 summeras konstaterar pr-byrån Westander att byråintäkten blev 8,4 miljoner kronor, en ökning med sex procent jämfört med motsvarande period 2013.

Rekordsiffrorna innebär att byrån kompenserar de ökade kostnaderna som flytten till de nya lokalerna medfört, säger vd Patrik Westander till Dagens Media.

– Vi är nu i nya och dubbelt så stora lokaler. Vi har 875 kvadratmeter med fenomenal utsikt över Stadskajen och Slussen. Så fort vi hittade lokalerna slog vi till.

Nu får ni följa ombyggnaden av Slussen från nära håll.

– Haha. Ja vi ser framemot att titta på ombyggnaden på första parkett. Vi sitter på tionde våningen, och enligt planerna kommer inte ombyggnationen att störa oss.

För första kvartalet landade rörelseresultatet på 1,9 miljoner kronor. De stora succéerna under de första tre månanderna har varit byråns nya pr-skola och ett nytt samarbete med Sekab, säger Patrik Westander, som även konstaterar att byrån nu har bredd i kundportföljen.

– De tio största uppdragsgivarna utgör en rekordlåg andel. De står för 36 procent av byråintäkterna. Det är väldigt bra med en sån bredd, och det handlar om att vi hjälper uppdragsgivarna att bygga egen pr-kompetens.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.