Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Wenderfalck anordnar kärleksmanifestation med kyssar i protest mot Ryssland

Publicerad: 2 Augusti 2013, 15:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:05

I samband med morgondagens Pride-karneval anordnar Wenderfalck anordnar en kärleksmanifestation mot Ryssland.


Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

Under den senaste tiden har medier uppmärksammat förtrycket mot hbtq-personer i Ryssland och många har visat sitt stöd i samband med Stockholm Pride.

En som reagerat starkt i Sverige är sångaren och debattören Rickard Söderberg. Han publicerade i veckan en bild på Facebook föreställande en kyss framför Vasilijkatedralen i Moskva. Efter påtryckningar att ta bort bilden spreds den istället vidare.

Nu vill kommunikationsbyrån Wenderfalck protestera mot förtrycket genom att skapa en kärleksmanifestation under morgondagens Pride-karneval.

– Förföljelsen och situationen i Ryssland är inhuman och totalt oacceptabel. Vi såg vad Rickard gjorde och ville skapa en kommentar i samma anda genom att ge människor ett tillfälle att protestera med hjälp av kärlek, säger Petter Rudwall, kreatör på Wenderfalck i ett pressmeddelande.

En kuliss föreställande Vasilijkatedralen i Moskva kommer att ställas upp på Medborgarplatsen, framför vilken karnevalbesökarna uppmanas att kyssa varandra.

Kyssarna fotograferas och taggas med #kissforrussia innan de delas på Instagram och Facebook.

Bilderna kommer också att skickas som en tweet från @kissforrussia till den ryska regeringen.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.