Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Welcom byter IFK mot Häcken

Publicerad: 25 Februari 2013, 12:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:54

Reklambyrån Welcom avslutar samarbetet med fotbollsklubben IFK Göteborg. Istället blir rivalerna BK Häcken ny kund hos byrån.


Ämnen i artikeln:

Welcom

Det ligger ingen dramatik bakom Welcoms beslut att avsluta samarbetet med IFK Göteborg, berättar byråns vd Joakim Brinkenberg.

– Det är inget konstigt alls, vi är fortfarande goda vänner. Welcom har jobbat med IFK i några år och vissa i arbetsgruppen har jobbat med dem i över tio år, men IFK är stabila och Häcken mer av en utmanare. De vill gå sin egen väg också i kommunikationen och det är väldigt spännande för en kommunikatör, säger Joakim Brinkenberg.

Hur visste du att Häcken skulle nappa?

– Sånt finns ingen garanti för. Men vi kan ju ganska mycket om idrott och evenemangsmarknadsföring och jobbar också med Frölunda, Vasaloppet och en svensk klassiker. Göteborg är ju heller inte så stort så vi känner varandra och det är naturligt att det blev en dialog.

Den 31 mars drar Allsvenskan igång och BK Häcken möter just IFK Göteborg i premiären. Lagom till matchen går också Welcoms första jobb för den nya kunden upp.

– Vi har en aning, men vi vet inte riktigt vad vi ska göra än. Det här är ett långsiktigt samarbete så det kommer att ske mycket senare under året också.

Dagensmedia.se har sökt Andrej Häggblad, marknadschef på IFK Göteborg.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Welcom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.