Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Volt om drömuppdraget: "Stora skor att fylla"

Publicerad: 19 april 2016, 09:58
Uppdaterad: 19 april 2016, 10:01

Volt vinner Försvarsmaktens byråupphandling. För Dagens Media berättar kreative chefen Daniel Vaccino om drömuppdraget – och sin egen roll i kundvinsten.

Ämnen i artikeln:

VoltDDBFörsvarsmakten

AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


– Jag ser det som ett personligt privilegium, säger han till Dagens Media.

Som Dagens Media igår kunde berätta, bryter Försvarsmakten med DDB efter tio års samarbete. Efter en upphandling som pågått i ett år, har man istället valt Volt som ny byråpartner. Avtalen kan tecknas först i slutet av månaden.

Daniel Vaccino, som tidigare jobbat med Försvarsmakten på DDB, blir kreativt ansvarig på Volt, dit han värvades i höstas.

Det känns mycket stort, kul, och spännande på alla vis. Enligt upphandlingens förfarande väntar en tiodagarsperiod innan vi kan underteckna samarbetet, så med respekt för detta vill vi inte lägga ut orden, säger han till Dagens Media.

Vad hoppas ni lyckas åstadkomma för Försvarsmakten från kommunikationssidan?

– Det beror på vad de vill, vart de är på väg, och vad de till sätta ljus på framöver. Men det är ju stora skor att fylla onekligen, givet DDB:s utomordentligt goda arbete undet lång tid.

Tror du att din egen roll har haft betydelse, i och med att du jobbade hos DDB med Försvarsmakten tidigare?

Gissningsvis högst marginell. Det har varit en kollektiv insats, med stort hjärta från många håll. Däremot ser jag det som ett personligt privilegium, att få möjligheten att jobba med Försvarsmakten igen.

För DDB Stockholm innebär tappet av Försvarsmakten att byrån blir av med en av sina mest långvariga kunder. På Twitter gratulerade DDB snabbt sin konkurrent till kundvinsten.

 

Byråns vd David Sandström sticker dock inte under stol med att förlusten svider.

– Det är skittråkigt att tappa en kund som är så oerhört rolig och modig, säger David Sandström, vd på DDB, till Resumé.

Dagens Media har sökt Försvarsmaktens marknadschef Robert Forss för en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev