Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

VivaKi: "Vi behöver Jonas spetskompetens"

Publicerad: 24 november 2011, 10:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Jonas Dahlquist blir ny vd på Digitas, en tillsättning som enligt Jens Welin beror på Jonas Dahlquists dubbla kompetens.


När Lisa Amatiello nu lämnar Digitas träder Eniros före detta marknadschef in i hennes ställe. Enligt Jens Welin, VivaKis nordiske vd, var detta en fråga om tajming.

– Lisa signalerade att hon ville lämna Digitas, hon har gjort en jätteinsats men har känt att hon vill göra något annat. Jag kände att det inte var så kul, men att vi fick börja leta efter en ersättare och då var det god tajming med Jonas, säger han till dagensmedia.se.

Vad var det som gjorde att ni valde just Jonas Dahlquist?

– Det är lite olika faktorer. Det var som sagt god tajming, och sedan så känner vi varandra sedan tidigare och har haft en bra relation. Jonas har varit på Eniro i två år och jag tror att han har känt att det är dags att komma tillbaks till byråvärlden.

Jens Welin berättar att han tror att Jonas Dahlquist har förändrats under de två år som han har varit på Eniro och att detta har gjort honom ytterst lämpad för att föra Digitas vidare.

– Ur ett annat perspektiv så bli sök allt viktigare och våra vanliga kunder börjar förstå detta. Så vi behövde Jonas spetskompetens.  Han är unik på marknaden på så vis att han har digital och mobil kompetens samtidigt som han har historisk reklambyråerfarenhet, säger han.

VivaKi är ett affärsområde inom Publicis Groupe med mediebyråerna Starcom och Zenithmedia samt den digitala kommunikationsbyrån Digitas.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.