Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

VisitSweden väljer McCann

Publicerad: 24 Oktober 2012, 13:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Det blir McCann som ska ansvara för Visit Swedens nya kommunikationskoncept. Det står klart efter att pitchen, som intresserade närmare 50 byråer, nu är klar.


Ämnen i artikeln:

McCann StockholmVisit Sweden

Det var i augusti som Visit Sweden skickade ut en byråefterlysning på Twitter. Gensvaret blev enormt – mellan 45-50 byråer hörde av sig.

Men det blev McCann som drog det längsta strået av de 4 byråer som gick vidare till den sista fasen i pitchen.

– Det var jättekul att inleda pitchen på Twitter. Jag fick jättemånga tips som jag inte hade tänkt på förut. En jättebra idé var exempelvis att sätta ihop ett dream team med duktiga personer från flera byråer, säger Visit Swedens marknadschef Maria Ziv till dagensmedia.se.

Totalt fick 13 byråer ta del av en förbrief från Visit Sweden, som sedan valde ut 8 byråer som gick vidare.

Hur ser du på pitchförfarandet i efterhand?

– Det var väldigt kul att göra det på det här sättet. Jag hade inte tänkt att det skulle bli så här stort utan bara ett sidospår.

Varför föll valet på just McCann?

– Vi jobbar otroligt mycket med att göra Visit Sweden attraktivt både för svensk besöksnäring och för svensk exportindustri, vilket är något vi nu lagt till i kommunikationen. Vi kände att McCanns koncept var starkast och mest attraktivt för storföretag som Ericsson, Electrolux och H&M.

Maria Ziv berättar också att representanter från Visit Swedens tolv internationella kontor nu är på plats i Stockholm för att diskutera hur det nya kommunikationskonceptet ska utformas.

– Det bidrar jättemycket att vi alla kan vara här och få feedback utifrån de olika marknaderna. McCann måste också få direktiv och input kring våra behov och liknande. Det är jätteviktigt i ett så här tidigt skede. Vilken mediemix som fungerar bäst och hur vår målgrupp ser ut måste vara DNA:t i konceptet.

Ni har samtidigt drabbats av neddragningar, hur påverkar det marknadsföringen?

– Vi står ju bara för en liten del av medieinvesteringarna och jag tror faktiskt att det här konceptet är så bra att vi till och med kan öka medieinvesteringarna.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.