Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vinter tar klivet över till USA

Publicerad: 29 Mars 2012, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Den Norrlandsbaserade digitala byrån, Vinter, har landat den amerikanska medicinteknikjätten Hill-Rom som kund.


Ämnen i artikeln:

Vinter

När amerikanska Hill-Rom, som bland annat tillverkar avancerade sängar för sjukvården, pitchade efter en ny digital byrå föll valet på svenska Vinter.

– De har tidigare jobbat med de riktigt stora amerikanska drakarna och att de skulle välja oss, det var det väl knappast någon som trodde på vid processens början, säger Ronny Olovsson, vd på Vinter.

Hur kommer det sig att ni ens var med i den här processen?

– Saken är den att det finns en svensk koppling mellan oss och Hill-Rom. De äger företaget Liko som utvecklar hjälpmedel för vården och som vi tidigare har jobbat med. Hill-Rom var väldigt imponerade av det jobb vi gjort för dem. 

Vinters uppdrag är att ta fram en global koncernwebbplats för Hill-Rom, ett projekt som beräknas ta 1500 arbetstimmar. På plats i Chicago, där Hill-Rom har sitt huvudkontor, finns Olov Nilzen, David Granström och Daniel Eriksson.

Vad tror du det här uppdraget kan leda vidare till?

– Det är ju ofta så att man kommer in för att ett uppdrag, vinner mark och får än fler uppdrag.  Det är förstås något vi hoppas på.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.