Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vinter rekryterar från TV4, Expressen och Retriever

Publicerad: 1 Februari 2018, 14:33
Uppdaterad: 1 Februari 2018, 15:40

Anna Stenberg säger hejdå till TV4. Foto: Vinter

Reklambyrån satsar på att förstärka sitt pr-team med bland annat Anna Stenberg, tidigare TV4, och Hannah Boman, tidigare Expressen. "Kort sagt har vi stärkt flera nyckelpositioner och roller som jag känner att man som byrå behöver ha," säger Ronny Olovsson, partner och pr-strateg på Vinter.


Ämnen i artikeln:

VinterTV4Expressenretriever

Vinter fortsätter att satsa inom pr, content och sociala medier med sex nya anställningar. Bland rekryteringarna finns två tidigare redaktörer, en medieanalytiker från Retriever samt flera digitala strateger med olika bakgrund.

Ronny Olovsson, partner på byrån och PR-strateg med förflutet som journalist bl a på Aftonbladet, är entusiastisk till nyförvärven:

Idag lever vi i en kommunikationsvärld där det är extremt snabba ryck, som på en nyhetsredaktion. Då blir det naturligt att vi tittar på folk med den kompetensen. Har man suttit som redaktör på en nyhetsredaktion så är man van att bearbeta information snabbt. Det känner jag själv, efter att ha jobbat som journalist så ser man vinkeln snabbt. Det som ger nästan störst effekt idag är bra rubriker och innehåll där allting kantrar mot ett redaktionellt berättande, även inom köpta medier där native växer dramatiskt. Våra förväntningar att de ska stärka upp oss på den fronten, säger han och fortsätter:

Vi stärker också vår uppföljning och analys, vilket är viktigt nu när vi tar in snabba skjutjärn också, att parallellt jobba med analys och eftertanke. Där tror jag att vi och många byråer behöver bättra oss.  Förutom den snabba kommunikationen är det ingen nyhet att sociala medier numera är en huvudkanal när man marknadsför. Det är viktigt att stärka sin kunskap där kring hur man ska agera och köpa räckvidd och målgrupp.

Nya på Vinter:

Anna Stenberg, Ny PR-strateg.

Gör på Vinter: PR-strateg.

 

Hannah Boman, Ny Content Manager..

Gör på Vinter: Content Manager.

 

Simon Sörestam, Ny Digital Strateg.

Gör på Vinter: Digital strateg med inriktning på köpt kommunikation i sociala medier.

 

Caroline Johansson, Ny Planner.

Gör på Vinter: Planner. Utvärderar kunders mediebild och kommunikation i redaktionella så väl som sociala medier.

 

Per Järvinen, Ny UX-designer.

Gör på Vinter: UX-design och programmering.

 

Nikita Rönning Ledström, Ny Content Manager.

Gör på Vinter: Rörligt content samt digital distribution.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VinterTV4Expressenretriever

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.